prey-gods-cover

Трейлър за инди-играта Prey for the Gods

Новосформирано малко студио е подготвило любопитна игра, смес между Tomb Raider и Shadow of the Colossus.

Чували ли сте за гейм разработчиците No Matter Studios? Спокойно, все още никой не е. Те обаче скоро ще привлекат внимание към себе си, защото работят усилено по първия си проект – Prey for the Gods.

Въпреки че са сформирани едва преди година, девелопърите вече са готови с любопитен трейлър за играта си. В него виждаме женски персонаж да се бори за оцеляване в негостоприемен свят, където я дебнат огромни чудовища. Според известното за Prey for the Gods, все още ненаименованата главна героиня си е поставила за цел да убие всички богове, като това ще подобри условията за живот на света й. Самата тя наподобява леко Лара Крофт с лъка си, а битката с бога заема елементи от Shadow of the Colossus.

Трудно е да се каже дали първият пуснат трейлър показва сцени от играта или просто концепцията й, но ако е първото, то постижението е впечатляващо – тримата програмисти, „работещи във вечерни часове“ са постигнали за една година повече отколкото техните колеги в големите студия.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Препратките към гореспоменатите игри със сигурност са нарочно, особено като се има предвид изказването на разработчиците, че целят да постигнат „колосални моменти“ в крайния продукт. Но ако фенове на Shadow of the Colossus се надяват да получат нещо подобно, те ще бъдат разочаровани – докато първата игра е създадена за PS2, този проект се гласи за PC и Mac.

Естествено, хубаво ще е да видим и повече оригиналност от „Плячка за боговете“. Все още не се знае кога ще бъде нейната премиера, но явно програмистите си познават материала и работят здраво, така че им стискаме палци да успеят.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата