The-BoxTrolls-teaser

Трейлъри за новите анимации

The Boxtrolls, The Penguins of Madagaskar и Ratchet and Clank разкриват с какво ще привличат фенове на рисувани филмчета

Докато игралните филми от Холивуд търпят все повече критика заради липсващата в новата продукция оригиналност, анимационните се радват на безпрецедентен разцвет. Детските филмчета си позволяват все по-смели експерименти, радвайки не само децата, но и изненадвайки родителите им с философски и социални въпроси и теми за размисъл. Ето защо анимациите намират повече и повече зрители и се утвърждават като един от най-динамичните сектори на филмовата индустрия. Въпреки че лидерът в жанра, Pixar, няма да предложи нищо ново това лято, другите продуценти не изостават.

В тази статия ще ви покажем трейлъри за три предстоящи анимации. Едната е The Boxtrolls („Тролове в кутии“) на студиото зад „Паранорман“ и „Коралайн“. Действието в нея се развива в полувикторианския град Чийзбридж, под чиито улици живеят тролове в кутии. Те са мразени от хората в града, но едно осиновено от тях момче ще послужи за мост между двата свята и ще извоюва мир за всички. След като мине през съответната доза приключения и комични ситуации, разбира се.

http://www.youtube.com/watch?v=Y9-Df4ITW7o

Също толкова забавни изглеждат „Пингвините от Мадагаскар“. Скипър, Ковалски, Рико и Редник са четирите пингвина, които оформят най-елитния екип от правителствени агенти в света. Те започнаха своята история още в първия „Мадагаскар“ през 2005, но след многобройните си появи, сериал и нестихваща популярност ще имат свой собствен кинофилм. Пингвините ще се съюзят със Северното крило, друга група елитни агенти, и ще се изправят срещу злия д-р Октавиус Брайн, който иска да превземе света.

http://www.youtube.com/watch?v=N-SElhktQF0

Любимците на немалко геймъри, „Ратчет и Кланк“, също ще имат своя собствена анимация. Хитовата игра за Плейстейшън продължава да е популярна, следващите й части се очакват в недалечното бъдеще, а междувременно ще излезе анимация с тях за кино. Във филма двамата герои ще се борят срещу злото извънземно Канцлер Дрек, което иска да унищожи галактиката Солана, планета по планета. Те ще обединят усилията си с галактическите рейнджъри и ще разберат какво стои зад понятия като героизъм, приятелство и откриването на самия себе си.

http://www.youtube.com/watch?v=FbuBEbu4pd4

The Boxtrolls излиза на 26 септември, The Penguins of Madagaskar – на 26 ноември, а Ratchet and Clank – някъде през 2015.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата