1 коментар
True-Blood-Season-6-Finale-Did-They-Really-Kill-Eric-Spoilers

True Blood ще свърши със седмия си сезон

Вампири, феи, върколаци, шейпшифтъри и религиозни фанатици ще се развихрят за последно догодина.

Преди време Шарлейн Харис реши да приключи с книгите си, посветени на Суки Стакхаус. Днес е денят, в който научаваме, че на русата сервитьорка й предстои да слезе и от малкия екран. „Истинска кръв“ беше подновен за нов, седми сезон от 10 епизода, но според последните изявления от HBO, сериите догодина ще са последни.

„True Blood се оказа емблематичен сериал за телевизията ни“, казва Майкъл Ломбардо, президент на HBO. „Алан Бол взе книгите от Шарлейн Харис, събра брилянтен актьорски състав, предвождан от великолепната Ана Пакуин, и създаде сериал, който отведе многото отдадени нему фенове на незабравимо пътешествие. След това предаде щафетата на Браян Бъкнър, който поведе фантастичния екип към зрелищен шести сезон и ще завърши нещата с последен, седми сезон. На мен и легионите от фенове ще ни е трудно да кажем довиждане на Бонтемпсчани, но аз лично очаквам с нетърпение да видя изпълнената с много потенциал финална глава.“

Не се заблуждавайте от дипломатичните хвалби на Ломбардо – истината е, че рейтингите продължиха да падат и този сезон. „Истинска кръв“ отдавна не е това, което беше в началото, и макар някои да се радват на промяната, отражението в количеството зрители е осезаемо.

Но нека да сме честни – вината за това не е на новия главен сценарист Браян Бъкнър. Тази година той нямаше друг избор, освен да завърши всички отворени сюжетни линии от последната година на Алан Бол, като остави максимално незабележим своя отпечатък върху сюжета (което означаваше да създаде сюжетни линии със същото ниво на абсурдност от миналия сезон). В последните сцени от тази година, сериалът прескочи напред и показа голям потенциал за един седми сезон, който да се върне към отминалите дни, когато сюжетът беше по-праволинеен и неразпилян.

За съжаление, Бъкнър отново няма да има възможност да се развихри напълно, защото ще трябва да претупа своите идеи за следващата година и да подготви добър финал на историята. И все пак възможността му не е за изпускане. Макар напоследък True Blood да е по-скоро пародия на себе си, надяваме се сюжетът му да достигне завършека, който заслужава.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата