stygian-banner

Турци направиха игра по Лъвкрафт

Stygian: Reign of the Old Ones е RPG в 2D.

Въпреки че днес повечето игри без главозамайваща графика и милиарди долари инвестиция минават незабелязано, все още има място за ъндърграунд хитове с ретро графика като миналогодишния Undertale. На същата съдба се надява турското студио Cultic Games с тяхната Stygian: The Reign of the Old Ones. Това е RPG в 2D с геймплей, базиран на ходове, и история основана на мрачното въображение на Хауърд Филипс Лъвкрафт.

Сюжетът попада в рамките на свръхестествения хорър, тъй като пренася играча в странните светове на Лъвкрафт – от разрушения Аркам до дълбините на Бездната. Ще използвате обладаната цигулка на Ерих Зан, за да прилъжете адско божество и да убедите главния герой на „Аутсайдера“ да се присъедини към компанията ви. Ще поемете тежкото бреме на отчаяна битка със сили извън вашето познание.

Доскорошният ви живот е бил блажен и потънал в невежество, но е време да се събудите в мрак и да се борите да не бъдете изтрит от крехкото си измерение. Нещо ужасно се е пробудило от хилядолетен сън и реалността се разпада. Градчето Аркам е пренесено в чужд свят, а обитателите му са в паника. Като един от оцелелите катастрофата, трябва да разберете какво става и да се се спасите, както физически, така и психически.

Геймърите от миналите векове вероятно ще оценят ретро вида на играта, както и някои геймплей моменти, които днес са позабравени – битките напомнят на тези в Heroes of Might and Magic, а героите ще могат да се създават от играча, комбинирайки архетипни предистории, атрибути, умения и дори религия (тя влияе на възстановяването на разума и възможностите за отговори в диалозите). Възможно е да се правят магии, но те ще имат непредсказуеми и неприятни последствия като загуба на ума.

Играта е вече достъпна на Steam Greenlight, а ето и геймплей трейлъра към нея:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата