2 коментара
WAYWARD PINES

„Уейуърд Пайнс“ с втори сезон

Нови сценарист, герои и истории ще продължат историята от книгите.

wayward pinesТова, от което се опасявахме, се случи! Благодарение на добрите си рейтинги, Wayward Pines, който първоначално беше обявен за минисериал, е продължен с втори сезон. Новината беше обявена вчера от Fox, придружена с хвалби за „мистериозния и изненадващ свят, изграден от М. Найт Шаямалан“.

Все още не се знае кои актьори ще се завърнат и какво точно ще се случи в следващия сезон, тъй като трите книги, по които беше правен първи сезон, вече са адаптирани докрай и повече няма нищо написано. Известно е обаче, че „историята ще продължи след края на първи сезон, когато новопристигнал в градчето се озовава в средата на въстание, при което жителите се бият за това как да спасят застрашеното от изчезване човечество“.

Със сигурност ще има промени в състава, най-малкото защото немалко от първоначалните персонажи вече не са сред живите. Нов ще бъде и главният сценарист – Марк Фрийдман с провала Believe. Човекът, написал сценария за първи сезон, Чад Ходж, е отказал да се завърне, защото вече работи по друг сериал.

Честито на феновете, поне в краткосрочен план (освен ако втори сезон не се окаже много по-зле от първи). Щом толкова много хора са гледали и харесали „Уейуърд Пайнс“, значи той заслужава да бъде продължен. Проблемът е, че вече не можем да се доверяваме на телевизиите, когато обявяват минисериали. Вече нямаме гаранция, че един продукт ще бъде започнат, направен и завършен в предварително ясни и планирани рамки и срок. А ако Wayward Pines продължи, втори сезон бъде оставен с недовършена история, окаже се рейтингов провал и бъде спрян, тогава какъв е смисълът от него? Поредният тв проект, оставен незавършен, за ужас на феновете си. Да се надяваме, че до такъв черен сценарий няма да се стигне, но кой знае какво се върти в главата на продуцентите в последно време… И дали самите те няма да открият, че една немалка част от зрителите е инвестирала времето си в „Уейуърд Пайнс“ именно защото е очаквала еднократно събитие в 10 епизода, а не безкрайно разтягане на локуми?

Премиерна дата не е обявена, но вероятно става дума за лятото на 2016.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата