nosht na magiite

В четвъртък има нощ на магиите

За втора поредна година „Егмонт България“ организира нощ на книгите за Хари Потър – тази година е на 4 февруари.

За втора поредна година почитатели на момчето магьосник от цял свят споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг в рамките на „Нощ на книгите за Хори Потър” по инициатива на британския издател Bloomsbury. Сред основните цели на кампанията е и възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към книгите и четенето. Тазгодишното събитие се провежда под надслов „Нощ на магиите”.

Издателство „Егмонт” очаква заклети почитатели и нови фенове на приключенията на Хари Потър на 4 февруари от 18 ч. в книжарница „Хеликон-Витоша” в София (бул. „Патриарх Евтимий” 68). Магьосници и мъгъли ще бъдат въвлечени в тематични игри, предизвикателства и състезания. Участниците ще чуят любими откъси от книгите, ще се включат в конкурс за костюми на герои от поредицата и ще проверят познанията си за света на „момчето, което оживя”. Известни фенове на поредицата също ще споделят магията с присъстващите.

Специален гост на събитието ще е актьорът Станислав Яневски, който се превъплъти в образа на Виктор Крум във филмите за Хари Потър. Той ще влезе в ролята на почетно жури на конкурса за най-атрактивен костюм, вдъхновен от света на момчето-магьосник.

hp42

Събития ще има и в:

  • Враца, Регионална библиотека „Христо Ботев“, 4 февруари, 18,00 часа
  • Русе, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, 4 февруари, 16,30 часа
  • Варна, бар “Арест”, 4 февруари, 18,00 часа
  • Силистра, Регионална библиотека „Партений Павлович“, Детски отдел, 4 февруари, 16,00 часа

Фенове от издателството организират срещи за учениците в различни столични училища, на които да промотират историята на Хари Потър и четенето по принцип, а денят се отбелязва със събития в почти цял свят.

Ако искате да следите актуална информация за Нощта на магиите, следете страницата на събитието във Фейсбук. И не забравяйте, че магията на четенето е достъпна през цялата година!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата