ufo

В ход е нов проект за научно фантастична драма с извънземни

Феновете на реалистичната фантастика ще имат какво да очакват

Изображение с име: black-triangle-ufoПодготвя се нов сериал по истински случай, в който ще се разказва за срещата на обикновени хора с извънземни.

Името на проекта е „Rendlesham”, а негов автор е един от режисьорите на „Доктор Кой”(от 2005г.) – Joe Ahearne. Сериалът е вдъхновен от инцидент, който се случил край английското село Рендълшам през 1980г. Няколко местни жители, както и няколко войници от разположената наблизо военна база, видели ярък летящ обект в небето, който скоро се скрил сред клоните на местната гора.  Случаят е описан подробно от лейтенант полковник Чарлз Халт в неговия официален доклад. Докладът станал достояние на широката общественост през 83-та година, но достоверността му се подлага на съмнение от много други британски военни.

Сюжетът на сериала ще се развива около местно семейство и ще пресъздава реалността на Студената война. Ще има две основни сюжетни линии, които ще протичат в различни времеви периоди – през 1980г. и през 2020г, когато е и двайстата годишнина от инцидента.

Не може да се отрече, че проектът звучи интригуващо – особено ако харесвате по-реалистични фантастики с конспиративна нотка от типа на „Досиетата Х”. Но освен това звучи и много познато – едва преди месец излезе новината, че Робърт Земекис ще заснеме мини сериал, наречен „Синя книга”, в който ще участва в главна роля Ейдън Гилън („Игра на тронове”). Сериалът ще се състои от десет епизода, в които ще се разказва за вдъхновена от действителността програма на американските тайни служби, свързана с разследване на феномена НЛО. Разследванията, проведени между 50-те и 60-те години на 20-ти век са свързани с хиляди странни случаи, които често остават неизяснени.

За сега и двата проекта са в начална фаза.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата