dyga c

Възраждат списание „Дъга“

Нова порция комикси в новата итерация на легендарната поредица.

Липсват ли ви комиксите от едновремешното списание „Дъга“? Ако да, то вие сте точно хората, заради които групата ентусиасти от сдружение „Комикс Манифактура“ възражда легендарната поредица от миналото.

Новината идва от Андрей Андров, председател на сдружението. В поста си той пише:

Имам удоволствието да обявя, че 2022 ще завърши с издаването на Дъга, Том 1. Девет нови комикса, събрани в 116 страници. Съживяваме и модернизираме най-важната платформа за български комикси през последните 40 години. От тук нататък, за Дъга ще се грижи Комикс Манифактура, в която могат да участват всички – и фенове, и автори. Заедно, ще гласуваме какво ще бъде бъдещето на комиксите в България и на Балканите.

Благодаря на всички герои от историята на предишните животи на Дъга, които откликнаха на нашата кауза и подкрепиха с опита си. И на авторите, които се присеъдиниха и се довериха да помещаваме техните истории в Том 1. И на издателство „Потайниче“, че приеха да бъдат наш издател.

Търсете ни навсякъде и се надявам да се потопите във всяка страница на това голямо приключение. А то сега започва.

Том първи от списание „Дъга“ вече се продава на цена от 28 лева, а сред авторите разпознаваме Мая Бочева, Даниел Атанасов и др. Присъединяваме се към хвалбите за издателство „Потайниче“ не само заради подкрепата за тази инициатива, но и заради дългогодишния им принос към българската фантастика.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата