bioshock

Вече се работи по BioShock 4

2K Games продължават поредицата с ново заглавие.

Геймърите, чиито сърца са останали във фантастичната вселена на BioShock, могат да си отдъхнат с облекчение – третата част от поредицата няма да е последна.

В първите две игри играчите посещават подводен ретро свят, в който хората са тотално надрусани със субстанция, която им дава свръхестествени способности. Третата сменя локацията и изпраща главния герой в летящ град. Игрите вече се продават и като обща колекция за компютър и няколко конзоли.

Изображение с име: bioShock-2007

Въпреки че те са продадени в над 25 милиона екземпляра, техният разработчик, Irrational, затвори кепенците през 2015 г. Феновете дълго време бяха притеснени, че това означава край на поредицата, но от дистрибутора, Take-Two Interactive, ги увериха, че не е така. Слухове за четвърта част дълго време циркулираха, но сега имаме по-сигурна причина да вярваме, че те са истина – редакторът на Kotaku Джейсън Шриър е научил, че BioShock 4 наистина се разработва, макар и в пълна тайна под кодовото име ParkSide. Работата е поета от 2K Games, които сега държат правата.

Поредицата е толкова популярна, че по нея се гласеше и филм, плановете за който обаче пропаднаха. Много е вероятно четвъртата игра да има нова локация, но ретро-стиймпънк стилистиката почти сигурно ще бъде запазена. Сега остава въпросът кога ще има официално обявление и дали можем да очакваме трейлър за нея на тазгодишната конвенция Е3.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата