Arizona-Sunshine-1-1280x720

Vertigo пускат игра със зомбита за виртуална реалност

Arizona Sunshine ще изправи играчите на HTC и Valve’s Vive срещу жадни за плът немъртви.

Кое е по-страшно от игра с орда гладни зомбита, бродещи из аризонската пустиня? Как какво – орда гладни зомбита, бродещи из аризонската пустиня във виртуална реалност, разбира се!

Точно това представлява Arizona Sunshine на Vertigo Games. Играта ще пренесе зомби жанра на следващото ниво тази есен, когато играта ще тръгне на SteamVR ексклузивно за HTC и новата система за виртуална реалност на Valve – Vive.

Сюжетът на играта е простичък – играчите излизат от колите си, за да изследват странни шумове, и се натъкват на зомби апокалипсис. Arizona Sunshine ще бъде шутър от първо лице и ще включва „врагове, които са достатъчно близо, за да ги докоснеш“. Акцентът ще бъде върху оцеляването – играчите трябва да се бият със зомбита, но с ограничени ресурси, както и да търсят други оцелели хора. Оръжията ще се контролират от движенията на играча, а графиката е направена така, че битките „да се усещат по-вълнуващи и удовлетворяващи от всички досега“.

https://www.youtube.com/watch?v=uEnUIGiPeOU

Разбира се, в цялата история няма нищо оригинално – игрите със зомбита с лопата да ги ринеш. Но именно виртуалната реалност прави Arizona Sunshine интересна. Според Vertigo играта е оптимизирана за room-based виртуална реалност, което вероятно означава, че играчите ще трябва да се движат. Vive използва стационарни сензори, за да следи играчите и да пренася физическите им движения във виртуалния свят.

Също така играта ще бъде разбита на „парчета“ (тоест мисии, нива или зони), които заедно ще оформят цялата картина. Така разработчиците ще се борят с болестта на виртуалната реалност – гаденето, което някои играчи изпитват докато играят такива игри, особено за твърде дълго време.

Освен Arizona Sunshine, Vertigo подготвят и други игри за Вайв – например Skyworld. Чрез нея девелопърите ще покажат как традиционни игри могат да се пренесат във виртуални реалности. Каталогът на Вайв ще се разшири и с Alien: Isolation, макар тази информация още да не е официална. Vive не е и единствената система за виртуална реалност – Сони разработват Project Morpheus, а да не забравяме и независимата Oculus Rift, която ще тръгне официално догодина. За първата от PlayStation 4 подготвят играта Until Dawn. Може да се каже, че пазарът за виртуални игри сега започва и тепърва ще расте. Следващото поколение геймъри да се готви!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата