1 коментар
LOTR

„Властелинът на пръстените“ вече е подновен за втори сезон

Amazon Prime показват още повече амбиция с ранната си поръчка.

Изображение с име: vlastelinyt na prystenite knigaAmazon Prime развълнуваха доста хора преди години, когато обявиха, че ще правят ултраскъп сериал по емблематичната фентъзи поредица „Властелинът на пръстените“. По него вече се работи доста усилено, макар че все още не е обявена премиерна дата.

Сюжетът на Lord of the Rings няма да припокрива трилогията на Джон Р. Р. Толкин, съответно нито филмовата такава на Питър Джаксън. Напротив, той ще се развива преди събитията от познатите поредици, през над 3000-годишния период, познат като Втората Епоха или Епохата на Нуменор. За вдъхновение ще се ползват досега неадаптирани истории от оригиналните писания на Толкин. Наследниците на бележития автор са дали правата за сериала едва след като са предоставили дълъг списък от изисквания какво може да се променя и какво не от оригиналния материал. Amazon Prime са свободни да добавят нови герои и действия на познатите такива, стига да не променят нищо, което вече е написано от Толкин. С други думи, историята, че Саурон нахлува в Ериадор, но е спрян от Нуменоранска експедиция, която той после покварява за своите цели, остава канон, с всичките си подробности, доколкото ги има, но какви допълнения ще измислят към нея сценаристите, си е тяхна работа.

Още няма пълен актьорски състав, известни са само няколко имена. Уил Полтър (Гали от „Лабиринтът“), Маркела Кавена (едва ли сте я чували) и Джоузеф Моул (Бенджен Старк от „Игра на тронове“ и Одисей от „Троя: Падението на един град“).

Сценариите обаче явно вече са готови и са достатъчно убедителни, за да се поръча втори сезон толкова рано. Те са дело на Джей Ди Пейн и Патрик МакКей (които неотдавна работеха по „Стар Трек 4“ за Джей Джей Ейбрамс, но този проект в тази му форма пропадна и сега ще се прави наново). Като продуцент-консултант е привлечен човек, работил по „Игра на тронове“ – Браян Когман, а режисьорът на „Джурасик парк: Рухналото кралство“ Джей Ей Байона ще режисира част от епизодите.

Известно е, че първи сезон ще има цели 20 епизода – невиждана рядкост в днешно време. Колко са поръчани за втори сезон, не се знае, но ако са пак толкова, това значи, че тепърва ни чакат цели 40 серии с приключения в Средната земя!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата