Pride-and-Prejudice-and-Zombies-movie-poster

Войнствени мадами в „Гордост и предразсъдъци и зомбита“

Новият трейлър прави филма да изглежда всъщност доста як.

Очакванията ни за предстоящия в началото на следващата година филм Pride and Prejudice and Zombies не са особено високи – просто забавно филмче с мацки, зомбита и гавра с литературна класика. Новият трейлър обаче го прави да изглежда по-добър от горното описание – не че изброените в него елементи ще липсват, ами се загатва и нещо повече: история за 5 силни оцеляващи жени и добри визуални ефекти. Вижте го:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Саундтракът към рекламното клипче доста помага за постигане на усещане за епична борба на живот и смърт, а няколкото включени реплики дори придават неочакван смисъл на историята. Силният характер на Елизабет Бенет, главната героиня, струи от сцените с нея, а сестрите й едва ли ще й отстъпват по умения както на бойното поле със зомбитата, така и във висшето изискано общество. Общо взето, феминистки – напред!

Режисьорът Бър Стийърс е и сценарист на филма, базиран върху класическата творба на Джейн Остин и модерната й зомби-интерпретация от Сет Греъм-Смит. В главната роля е Лили Джеймс, а нейният потенциален любим, г-н Дарси, ще бъде изигран от Сам Райли. Мат Смит е непоносимият г-н Колинс, а Суки Уотърхаус, Бела Хийткот, Ели Бамбър и Мили Брейди са останалите сестри Бенет. Чарлз Данс и Лена Хеди от „Игра на тронове“ също ще имат запомнящи се роли, съответно, на бащата на сестрите и неособено приятелски настроената лейди Катрин де Бур.

След редица проблеми с продукцията и финансирането филмът най-накрая е готов и ще направи своята премиера на 5 февруари 2016. Няма нужда да се превъзнасяме, едва ли от „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ може да се очаква качествена и драматична история или повдигане на сериозни теми за размисъл, но е важно поне да запълни кино програмата подобаващо в един от по-слабите й месеци.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата