2 коментара
westworld-panel-3645ec6e

Westworld официално подновен

Сериалът се представя повече от успешно за HBO. Вторият му сезон се очаква през 2018 г.

westworld-s1_po_v1_pОще преди да е завършил първия си сезон, „Западен свят“ вече е един от най-успешните сериали на HBO. Рейтингите му са по-добри дори от тези на „Игра на тронове“, а критиците го обожават в ревютата си. Теориите за това какво всъщност се случва в уникалния увеселителен парк, където стотици андроиди страдат за кефа на хора и сценаристи, но и бавно се пробуждат, са тема на много спекулации и статии из интернет (някои дори сравняват интереса на феновете към спекулациите с този към същия процес при „Изгубени“ едно време). Разбира се, всичко това беше подготвено и от добрия маркетинг още преди началото на сериала – а накъде точно върви самият той със странния си сюжет все още е мистерия.

Още преди време Джонатан Нолан, Лиса Джой и HBO казаха, че се планират 5 сезона, макар че в тези планове нямаше нищо официално – просто пожелание. Най-вероятно обаче намеренията ще се реализират, като вече официално е поръчан втори сезон от 10 епизода. За съжаление, обаче, той все още е в много ранна фаза на подготовка, тепърва има да се пишат сценарии и да се разграфи продукцията, така че най-вероятно ще го видим чак през 2018 г.

Директорът на програмната схема на HBO Кейси Блойс твърди, че не само добрите рейтинги са причина за подновяването, но и талантът на екипа зад кадър. „Джона и Лиса са страхотни разказвачи“, казва той. „Не знаех какво да очаквам в сезон две. Това, което измислиха, беше вълнуващо, мистериозно и забавно като в сезон едно. И напълно оригинално, също така.“

Джонатан Нолан не казва какво точно е предвидил за следващия сезон, но определено ще задълбае повече в следните въпроси: „Живи ли са тези роботи? Справедливи ли са програмистите в тяхната симпатия към несгодите им или просто се заблуждават, запленени от своята собствена работа?“

Определено може да се каже, че HBO намери своя нов хит, а и зрителите се радват на интересната концепция. Завършекът на сезон 1 е само след няколко седмици – надяваме се чакането за втори сезон след това да не е прекалено дълго.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата