2 коментара
Bulcon2010

Задава се Булгакон 2014

Ежегодна среща на почитателите на фантастиката в Каварна между 5 и 7 септември.

Тази година предстои още едно интересно събитие от света на фантастиката – Булгакон 2014. Това е ежегодна среща на феновете на жанра, която се провежда от 2000 г. насам.

За 2014 градът-домакин е Каварна, мястото – хотел „Каварна Хилс“, а датите са 5, 6 и 7 септември.

Програмата все още се уточнява, но ще присъстват писателите Лев Вершинин, който ще разкаже за фантастиката в Русия, Израел и Испания, а също и Бранимир Събев, Явор Цанев, Никола Райков и Атанас П. Славов. Ще се разгледа новото в жанра от България през последната година, както и ще се дискутира дали е нужна евристиката на клубовете по фантастика и какво бъдеще очаква клуб „Иван Ефремов“ и клубовете по фантастика въобще. Няма да бъдат пропуснати традиционните Булгаконски награди и прожектиране на филми, а при наличие на желаещи може да се организира и екскурзия до нос Калиакра.

Детайлите все още се уточняват, но се очаква акцентите да бъдат през втория ден, който се пада събота. Възможно е да се включат и други участници в програмата дотогава.

Булгакон е събитие от ранга на Фантастивала – определено не може да се нарече масово, но без него не може. То представлява интересна възможност да се запознаете с други ревностни почитатели на любимия жанр, както и да научите какво ново се случва в света на фантастиката от България, като комбинирате това с едно хубаво моренце.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата