hphm1

Заповядайте в Хогуортс!

Нова мобилна игричка ви позволява да изживеете собствените си магически приключения в света на Хари Потър.

Няма смисъл да започваме тази новина с увод колко е популярен Хари Потър, защото едва ли има жив човек, който да не е чувал името му. Въпреки че Даниел Радклиф едва ли ще се завърне скоро в емблематичния си образ, а Дж. К. Роулинг да избягва да пише истории за персонажа, който я направи милионерка, образът и светът му все още са живи. Очакваме в края на годината филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“, а и Роулинг едва ли ще издържи дълго без да пусне още нещо от франчайза след „Хари Потър и прокълнатото дете“. Съвсем скоро обаче ще излезе нещо още по-лично и интерактивно – мобилната игра Harry Potter: Hogwarts Mystery. В нея играчът влиза на обучение в Хогуортс и изживява собствени приключения. Ето и трейлърът, излязъл днес:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не става ясно по кое време се развива сюжетът на играта, но със сигурност възможността да се разходят из знаменитото училище за магьосници ще развълнува феновете, независимо дали Хари, Рон и Хърмаяни са в него или не. Със сигурност присъстват познатите ни учители като Дъмбълдор, Хагрид, Снейп и др.

Harry Potter: Hogwarts Mystery вече е отворена за предварителни регистрации, но още не е известно кога точно ще бъде пусната. Едва ли обаче ще се бави дълго, така че нека проявим още малко търпение.

За който го е пропуснал, ето и стария трейлър към играта:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата