residentevil10

Зарязали са сериала по Resident Evil

Заснетото до момента е направено на късометражен филм, пуснат свободно за феновете на „Заразно зло“.

Преди три години от Lionsgate обявиха намерение да продуцират сериал по хитовата им поредица Resident Evil, на име Arklay (по планината, където се намира имението от първата игра). У феновете се появиха надежди, че той ще оправдае очакванията им за качествена адаптация на историята от игрите, след като филмите се провалиха в това направление (макар и да си остават най-успешните екранизации на видеоигра в историята). След това надеждите замряха заедно с новините около начинанието – такива повече не дойдоха. Оказа се, че желанието на продуцентите е било напълно сериозно и дори се е стигнало до продукция на късометражен филм, който да илюстрира концепцията на режисьора. Уви, продуцентите не са го одобрили, поради което Шон Лебърт е пуснал творбата си онлайн.

Късометражката е носител на няколко награди от фестивали, като връзките със „Заразно зло“ са доста слаби (поне до последния кадър). Концепцията на Лебърт е била „Аркли“ да се развива като предистория на игрите. Главният герой, детектив Джеймс Рейнхард, разследва няколко ужасяващи смъртни случая в Ракуун сити, включително и на брат му, Дейв. Не е известно кой ги убива, но явно е свързано с прикриване на тайни на корпорация Парадайм (любопитно е дали това е било името според оригиналния замисъл, или е трябвало да се казва Ъмбрела, но режисьорът го е променил, за да не нагазва в авторски права пускайки филмчето самостоятелно по фестивали). По някое време Джеймс е щял да се зарази с Т-вируса, което да го накара отчаяно да си търси лекарство.

Надписите в края на филма препращат към сайта grimrasputinisdead.com, където са качени повече следи за убийството, но от посетителите се очаква първо да разгадаят името, паролата и анаграма на паролата, преди да стигнат до тайното съдържание в диска на корпорация Paradigm.

Мрачен трилър с наченки на зомбита и предистория на игрите може би щеше да е добра идея за Resident Evil сериал, макар че повечето фенове вероятно биха предпочели нещо по-близо до „Заразата“. Така или иначе, проектът е мъртъв и според последната информация Lionsgate ще търсят рестарт на филмовата поредица, а не сериал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата