sadako kayako

Злите духове от The Ring и The Grudge един срещу друг

Садако и Каяко в епичен сблъсък.

Въпреки че филми на ужасите се бълват постоянно, днес трудно се появяват класики като „Предизвестена смърт“ и „Гняв“. Двата хоръра, започнали в Япония и продължили като римейкове в САЩ с редица продължения и предистории от двете страни на океана, са сред най-добрите представители на жанра. Не е ли логично тогава да съберем култовите им злодеи, Садако и Каяко, на едно място?

Може би първоначалният ви отговор е „Не!“, но на противоположното мнение са японските фенове. След като един от тях е направил собствен микс между Джу-Он и Рингу, който станал хит в интернет, студията Кадавока и НБС Юнивърсал Япония, които държат правата за Садако и Каяко, са решили да последват пример по официалните канали. Вместо да губят време с обявяване на решения, кастинги и тем подобни, те направо са пуснали трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Е, да, става дума за японски филм, и то вероятно долнопробен, но със сигурност ще има интерес към него и в САЩ, ще се появят субтитри на английски, а оттам и на български. Разбира се, този филм няма да мине по родните кина, но феновете на жанра и филми от типа „Фреди Крюгер срещу Джейсън Ворхис“ и „Пришълеца срещу Хищника“ могат да проявят интерес към него – в Япония излиза на 18 юни. Английското заглавие е The Ring vs. The Grudge, а японското – Sadako vs. Kayako.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата