6 коментара
gadni dechica

8 от най-страшните дечица във фантастиката

Сладките малки ангелчета могат да се превърнат в същински страшилища, ако се вярва на хорърите! Вижте кои са най-ужасяващите дребосъци според нашата класация!

Обичате ли сладки малки дечица? Казвате ли „ауууу“ когато някое от тях започне весело да се кикоти? Тогава недейте да четете по-надолу, защото следващите 8 деца също карат хората около тях да казват „ауууу“, но с доста по-различна интонация – като за пред умирачка. В мълчаливите и злобно гледащи малки изродчета има нещо наистина страшно, което винаги прави хорърите с поне една идея по-класни. Сложете в ръката им касапски нож или ги направете телепатчета, които карат околните сами да си теглят ножа, и имате готова рецепта за филм на ужасите. Вижте кои малки ангелчета се справят най-добре в изкарването на ангели:

 

8. Русите деца от „Селото на прокълнатите“

В една от класиките на жанра мистериозна сила минава над английското село Мидуич. За няколко часа всички на територията му изпадат в безсъзнание, след което 10 жени се събуждат бременни. Едно от децата умира, но останалите 9 оцеляват – за нещастие на Мидуичани. Те са всъщност извънземни в човешки тела, които могат буквално да убиват с поглед. Русите дечица са невероятно умни и лишени от емоции, което ги прави особено изобретателни, когато застигат поредната си жертва. Извод: Внимавайте от кого забременявате!

 

7. Г-н Сън – „Градът на мрака“

В несправедливо забравената фантастика „Градът на мрака“ хората живеят в град, където вечно е нощ. Техните спомени са манипулирани на всеки няколко часа от зловещи извънземни, които търсят човешката душа. Един от въпросните космически пътешественици е г-н Сън (Mr. Sleep). Той е в тяло на дете, но привидната му невръстност далеч не смекчава жестокостта му. Той подличко шепне инструкции на подчинените си, а единствената му ясно произнесена реплика в целия филм е злобното подмятане „Убийте го!“ по адрес на главния герой. Единственият по-страшен момент с него е този, в който нашият човек се държи да не падне от многоетажна сграда, а г-н Сън ухапва ръката му с острите си като на куче зъби. Въпреки скромната му изява, самото му присъствие в сенките през останалото време прави филма 10 пъти по-страшен, а смъртта му носи истинско облекчение на зрителя.

 

6. Празното дете – „Доктор кой“

Пуританите и любителите на истинските хоръри вероятно не биха включили сериал в класацията, но как да пропуснеш това дете? То обикаля из мрачния и разтърсван от бомбардировки Лондон с противогаза си и пита всекиго, когото срещне, с невинно гласче дали е майка му. Лошото е, че веднъж чуеш ли „Ти ли си майка ми?“, трудно ще му избягаш – особено докато наоколо валят бомбите на Хитлер. А ако празното дете те докосне, ставаш като него – безмозъчно същество с противогаз на лицето, търсещо майка си. Не съм майка ти, проклето изродче, разкарай се от кошмарите ми!

 

5. Гейдж – „Гробище за домашни любимци“

Млад баща губи невръстното си отроче твърде рано поради собствената си заплесия и бавната реакция на шофьор на ТИР. За негово щастие, наблизо има гробище, което съживява мъртвите. Малкият Гейдж се събужда жив и здрав, но вече не е същият. Той казва лоши думички, коли околните и яде труповете им! Баща му трябва да се замисли не само какво възпитание е дал на своето зомби-детенце, но и дали да го остави живо!

 

4. Деймиън – „Поличбата“

Антихристът е доста популярен образ за много хоръри. Класически си остава вариантът на „Поличбата“, в който религиозният бич е малкият Деймиън. Той има доста лошо влияние върху околните – животните му се зъбят и бягат от него, а бавачките му се самоубиват в негова чест! На родителите му им отнема известно време да разберат що за изрод са отгледали, но когато малчуганът им вдига мерника, се усещат, че не му е чиста работата. Оказва се, че те не са му истински родители, а и Деймиън не е съвсем човек. Малкото садистче, предвестниче на Деня на Страшния съд се забавлява убивайки хора, а накрая разкрива и амбиция за доста по-грандиозни пакости.

 

3. Ригън – „Екзорсистът“

Ригън е само на 12, когато демон от Ада си я харесва и се намърдва в тялото й. Доскоро тя е била просто поредното сладко детенце. Днес повръща зелени течности, говори мръсотии, плези се със змийски език, нагрубява свещеници и роднини и определено не е същество, около което ти се иска да стоиш. Актрисата във филма изглежда доста повече от 12-годишна, но Ригън в книгата е описана по доста по-подходящ за класацията начин.

 

2. Тошио – „Гняв“

Според старо японско предание ако някой умре в момент на истинска ярост или непоносима скръб, той се връща от смъртта отново и отново, за да си го връща на живите. Такава е съдбата и на малкия Тошио, чиито свръхестествени сили погубват по ужасяващи начини не един или двама човека. Повечето „нещастни случаи“ са в родния му дом, но дори и индиректно свързаните с прокълнатата къща не са пощадени от яростта му. Ако „Гняв“ ви е лишил от спокоен сън, радвайте се, че поне не ви се налага да живеете в свят, където такова зло върлува наистина.

 

1. Самара – „Предизвестена смърт“

Чарът на хорърите е в това, че всички гадости се случват само на филм. „Предизвестена смърт“ разклаща тази наша увереност в здравата ни реалност като показва мърлявата Самара, която може да излиза от телевизора и да те убива само заради това, че си я гледал на видео! Съществува запис на объркващи кадри с въпросното момиченце, което е удавено от семейството си в кладенец. Злокобната касетка носи смърт след точно седем дни на тези, които са имали злощастието да я поставят в плейъра си. Проклятието се изпълнява лично от малката убийца, която освен, че ги затрива, оставя цял тон мръсотия по подовете на домовете им и изкривява лицата на труповете в гротескни гримаси.

 

В класацията не можаха да намерят място още доста зловещи изродчета, но тези осем примера определено доказват тезата, че децата могат да бъдат много по-страшни от възрастните. А сега списание SciFi.bg ви пожелава спокойна нощ и приятни сънища!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата