1 коментар
tv home cinema television

3 предстоящи нови сериала

Day of the Dead по филма на Джордж Ромеро, The Nevers на Джос Уидън и Resident Evil на Netflix.

Време е за сборна статия, в която да ви разкажем за някои от сериалите, които ще гледаме в бъдеще. Става въпрос за нови проекти с поръчани цели сезони, а не само пилотни епизоди, за които досега не сме писали и е почти на 100% сигурно, че няма да се провалят.

The Day of the Dead

Изображение с име: day of the dead

По едно време изглеждаше сякаш зомбитата могат да се превърнат в новите вампири за телевизията, но настъплението им на малкия екран е сравнително плахо и ограничено до 1-2 франчайза. „Живите мъртви“, разбира се, е пионерът и определено е награден за това – 10 сезона (втората половина от десетия тъкмо започна да се излъчва по Fox у нас) и 2 разклонения. „Z-нация“ уж е пародия без претенции, но изкара цели 5 сезона по Syfy и пусна разклонението „Черно лято“ в Netflix. Така Syfy остава без гладни за човешка плът немъртви, а нишата стои странно незапълнена. Логично, ще се инвестира в нов проект! И то по „Денят на мъртвите“, дело на емблемата на жанра, Джордж Ромеро. Самият Ромеро, за съжаление, почина през 2017 година, така че този сериал ще е само вдъхновен от филма му (самият той част от дълга поредица). Поръчани са 10 епизода, които ще проследят опита на шестима непознати да оцелеят в първите 24 часа от зомби-епидемията. Не са избрани актьори, само главни сценаристи – Джед Елиноф и Скот Томас. Двамата са работили досега предимно по семейни сериали за Nickelodeon, но явно са готови за стъпка нагоре. Сериалът се описва като „ода за Ромеровите известни човекоядци, която ни напомня, че понякога всичко, което е необходимо, за да събере хората, е една орда от гладни зомбита, опитващи се да ги разкъсат“.

The Nevers

Изображение с име: joss-whedon-avengers-age-of-ultron

Джос Уидън си почина след стреса покрай „Отмъстителите“ и е готов да се завърне в медията, която го направи известен – телевизията. Сега той разработва сериал за HBO, наречен „Никогашните“ (ще видим дали това е адекватен превод по-нататък). Сериалът се описва като „епична научнофантастична драма за група викториански жени, които се оказват с необичайни способности, неуморими врагове и мисия, която може да промени света“. Може и да ви звучи в унисон с модерната вълна всичко да се прави за силни жени, но ние сме сигурни, че Уидън поне не е изневерил на себе си – именно в тази линия прекарва той кариерата си като цяло. „The Nevers може би е най-амбициозният сюжет, който някога съм създавал“, казва Уидън. „Отдавна не съм създавал абсолютно нов измислен свят, а екипът на НВО предлага не само мащаби и опит, не само престиж, но и ентусиазирано партньорство“. Сериалът беше поръчан още миналата година, сега имаме новини и за актьорския състав:

 • Лора Донъли (Outlander, Beowulf) ще играе Амалия Тру – най безотговорната, спонтанна и психологически счупена героиня на Лондон от 19-ти век, както и опасност за британския елит. Тя е отдадена на каузата си и никога не отказва питие.
 • Оливия Уилямс (Dollhouse, Counterpart) ще играе Лавиния Бидлоу – богата мома, поддръжник на „Докоснатите“ (или метахората), която ръководи Сиропиталището, където живеят повечето герои.
 • Джеймс Нортън (Little Women, McMafia) ще бъде Хюго Суон – пансексуален аристократ, който държи собствен клуб и се специализира в изнудвания.
 • Том Райли (Da Vinci’s Demons) ще бъде Огъстъс Бидлоу, или Оджи – мил особняк и брат на Лавиния.
 • Ан Скели е Пенанс Адеър – най-добрата приятелка на Амалия и една от първите „никогашни“. Тя е много религиозна, но и еретично прогресивна.
 • Бен Чаплин (Cinderella, The Legend of Tarzan) е детектив Франк Мунди – едър и груб полицай, държащ на морала. Той обаче има репутация на насилник и пиянде.
 • Пип Торенс (Preacher, The Crown) е Лорд Масън – бивш военен и поддръжник на Британската империя, много скептичен и подозрителен към хората с необикновени способности.
 • Ник Фрост (Paul, The World’s End, Into the Badlands) ще играе Деклан Орън или Краля на просяците – харизматичен и брутален, той управлява дребната престъпност в Лондон. Понякога работи с Амалия и приятелите й за каузата, понякога ги предава за парички.
 • Закари Момо (Doctor Sleep) е доктор Хорейшо Козънс – медик от Западна Индия. Амалия е била там, когато е открила силата си. Сега той помага на нея и на Краля на просяците.
 • Ейми Мадсън (Atlantis, Once Upon a Time) е Малади – нестабилна и живееща скрито. Малади е поела под крилото си група ренегати и се е захванала да убива.
 • Рошел Нийл е Ани Карби или Огнище – престъпница със способността да контролира огъня.
 • Еленор Томлинсън (The War of the Worlds, Poldark) ще играе Мери Брайтън – провалила се певица, която я чака изненада.
 • Денис О’Хеър (American Horror Story, True Blood) ще се превъплъти в д-р Едмънт Хаг – брутален хирург от Америка.

Снимките за The Nevers би трябвало вече да са приключили, но тепърва ще се обработва материалът. Очаква се премиерата да бъде догодина.

Resident Evil

Изображение с име: resident-evil-2-pc-01

Въпреки че за този проект се вълнуваме най-много, оставяме го последен, защото е най-несигурен. Слухове за сериал по „Заразно зло“ се въртят отдавна, сега изглежда, че Netflix са поръчали 8 епизода за своя собствена адаптация през 2021 г. Говори се, че идеята е да се задълбочи митологията и да се разшири света на Resident Evil от игрите. По едно време излезе описание за сериала, гласящо следното: „Градчето Клиърфилд отдавна е в сянката на три уж несвързани гиганта – корпорация Ъмбрела, изоставената психиатрична болница Грийнууд и столицата Вашингтон. Днес, 26 години след откриването на Т-вируса, тайните на трите ще започнат да се разкриват при първите признаци на епидемия“. Това описание обаче не се връзва много с игрите и вече е свалено, така че не може да му се вярва напълно. Не са обявени актьори за главните роли, не се знае дали ще има персонажи от играта. Същинската работа по сериала ще започне през април тази година и ще стискаме палци да гледаме първи сезон догодина. Междувременно, ядем си ноктите от нетърпение за римейка на играта Resident Evil 3, който предстои тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата