2 коментара
scifi reklama

5 от най-готините scifi реклами

Научната фантастика може да се използва за разказване на необикновени истории в романи и филми, но и за промоция на обикновени продукти.

Какво ще се получи, ако рекламните агенции се сетят, че научната фантастика може да се използва, за да подпомогне промоцията на иначе доста скучен продукт? Ще се получат интересни реклами! В повечето случаи тези две думи са несъвместими, но за днешната класация успяхме да намерим няколко клипчета, които са изключение от правилото:

 

5. Лунният офис на FedEx

Бутон за зареждане на YouTube видео

Хората добре са помислили как би изглеждал един нормален офис, направен на Луната. ФедЕкс прави доставки и дотам – с гравитацията се свиква, технологията си я има, изживяването е интересно, гледката е страхотна… Само от време на време някой невнимателен служител бива пометен от метеорит, но това си е негов проблем.

 

4. Роботът-самоубиец на GM

Бутон за зареждане на YouTube видео

Въпреки че рекламата е адски депресираща, за нея също се намери място в класацията. Горкото роботче сънува, че е тотално отритнато от живота и се самоубива. Обсебено е от качеството, защото се страхува да не се сбъдне сънят му. Рекламата в прав текст си казва, че служителите на GM са като роботи, движени от страха от уволнение. А мислихме, че на дечицата в Китай им е тежко…

 

3. Извънземните на Budweiser

Бутон за зареждане на YouTube видео

Честно, имам чувството, че в тази едноминутна реклама се случват повече неща, отколкото в цял епизод на „Изгубени“. Имаме различни локации, много визуални ефекти, куче (уж) и извънземни, прихванали хулиганския жаргон на земляните. Рекламата цели в десетката.

 

2. Тиранозавърът, който обича McDonalds

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ароматът на пържените картофки от МакДоналдс събужда дори тиранозаврите и кара останките им да се държат като послушни домашни любимци. Нищо чудно да са останали от тяхното време – отдавна е известно, че картофките от МакДоналдс никога не остаряват. Вече е ясна причината за изчезването на динозаврите – висок холестерол!

 

1. Кучета лаят мелодията на Дарт Вейдър

http://www.youtube.com/watch?v=6ntDYjS0Y3w

Тази е, освен най-сладката, и най-новата реклама, на която попаднахме случайно и която ни вдъхнови за тази класация. Няма сюжет, Star Wars нямат връзка с Фолксваген, на моменти мелодията е грешна, но кой може да откаже на пеещи кученца? Обърнете внимание и на териера, който реве като Чубака! Феновете на „Междузвездни войни“ веднага да си купят по един фолксваген!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата