5 от най-готините scifi реклами

Научната фантастика може да се използва за разказване на необикновени истории в романи и филми, но и за промоция на обикновени продукти.

Какво ще се получи, ако рекламните агенции се сетят, че научната фантастика може да се използва, за да подпомогне промоцията на иначе доста скучен продукт? Ще се получат интересни реклами! В повечето случаи тези две думи са несъвместими, но за днешната класация успяхме да намерим няколко клипчета, които са изключение от правилото:

 

5. Лунният офис на FedEx

Хората добре са помислили как би изглеждал един нормален офис, направен на Луната. ФедЕкс прави доставки и дотам – с гравитацията се свиква, технологията си я има, изживяването е интересно, гледката е страхотна… Само от време на време някой невнимателен служител бива пометен от метеорит, но това си е негов проблем.

 

4. Роботът-самоубиец на GM

Въпреки че рекламата е адски депресираща, за нея също се намери място в класацията. Горкото роботче сънува, че е тотално отритнато от живота и се самоубива. Обсебено е от качеството, защото се страхува да не се сбъдне сънят му. Рекламата в прав текст си казва, че служителите на GM са като роботи, движени от страха от уволнение. А мислихме, че на дечицата в Китай им е тежко…

 

3. Извънземните на Budweiser

Честно, имам чувството, че в тази едноминутна реклама се случват повече неща, отколкото в цял епизод на „Изгубени“. Имаме различни локации, много визуални ефекти, куче (уж) и извънземни, прихванали хулиганския жаргон на земляните. Рекламата цели в десетката.

 

2. Тиранозавърът, който обича McDonalds

Ароматът на пържените картофки от МакДоналдс събужда дори тиранозаврите и кара останките им да се държат като послушни домашни любимци. Нищо чудно да са останали от тяхното време – отдавна е известно, че картофките от МакДоналдс никога не остаряват. Вече е ясна причината за изчезването на динозаврите – висок холестерол!

 

1. Кучета лаят мелодията на Дарт Вейдър

http://www.youtube.com/watch?v=6ntDYjS0Y3w

Тази е, освен най-сладката, и най-новата реклама, на която попаднахме случайно и която ни вдъхнови за тази класация. Няма сюжет, Star Wars нямат връзка с Фолксваген, на моменти мелодията е грешна, но кой може да откаже на пеещи кученца? Обърнете внимание и на териера, който реве като Чубака! Феновете на „Междузвездни войни“ веднага да си купят по един фолксваген!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

рекламите са страхотни – трябва да дават повече такива, а не досадните и банални, с които ни заливат всеки ден. най-много ми харесват тези на първите три места. Чубака наистина е много готин, а черното куче от дясно явно е Дарт Вейдър, предполагам, че малката сладка …животинка долу в ляво е принцеса Лея, но останалите не мога да ги позная 🙂

Марио

Определено ми допадна идеята за реклами с леко фантастични моменти. Може би най-много ми допадна рекламата с роботчето, което се самоубива, а също и рекламата на McDonald’s.