veshtici

5 от най-сексапилните вещици

Вещиците вече далеч не са дърти и грозни бабички с брадавици…

С възхода на вампирите (и секси вампирките) в жанра, сценаристите се окуражиха да се възползват от всякакви свръхестествени същества за историите си. Нерядко вещиците участват редом с кръвопийците и върколаците в новите сериали, а понякога дори имат свои собствени територии. Нещо повече – за да станат по-атрактивни за публиката, вещиците вече не са грозните бабички от приказките, а красиви тийнейджърки. Нарояването на млади вещици по телевизията ни накара да си зададем въпроса кои са най-сексапилните вещици в жанра?

 

Изображение с име: Cassie-The_Secret_Circle

5. Каси от „Тайният кръг“

Плаха и неуверена, Каси тепърва открива скритите си заложби. Нейното развитие започва от ниво „обикновена тийнейджърка“, за да стигне до „опитна вещица“. Загадъчната смърт на майка й я потопява в живота, който гените й са предопределили – тя е потомка на стар вещерски род, а присъединяването й към „Тайния кръг“ от родния град на майка й отключва пълния й потенциал. Момичето е красиво, но се занимава твърде много с обикновените си тийн-вълнения. Макар и донякъде сладко по своя си начин, това й пречи да достигне сексапила, който може да има. Свръхестествени сили, красота, решителност – да, инфантилност и наивност – не.

 

 

Изображение с име: bonnie4. Бони от „Дневниците на вампира“

Тук за пръв път демонстрираме расова толерантност и включваме афроамериканка (те се обиждат, ако им кажеш негър) в класация за сексапил. А момата заслужава мястото си. Бони е най-добрата приятелка на нашето момиче с вампирите, но нейната роля е много повече от обикновена мацка, на чието рамо главната героиня да се оплаква и мрънка. Тя също е потомка на древен вещерски род и има заложени големи свръхестествени способности, които тепърва започва да открива. Бони може да бъде твърда и зла, когато й се налага, но има добра душа и иска да използва магията си за добро.

 

 

Изображение с име: Ella3. Eла от „Хекс“

Ела е не просто вещица, тя е инструмент на Бог за спиране пъклените планове на дявола Азазил. Оказва се обаче, че и тя не е чужда на тийнейджърските си емоции. Не само че заради тях закъснява и не успява да убие майката на бъдещия Антихрист, но и се влюбва в него, когато той пораства. За щастие на човечеството, нейната добрина успява да омае и него и той също не следва предварителните планове на Азазил за съдбата му. Ела не е зла, но има много кръв по ръцете си, защото на гърба й лежи съдбата на човечеството. Твърдостта й и решеността да се бие в името на доброто, оправността й, важността й и миналото й я издигат далеч над нивото на досега изброените тийнейджърки.

 

Изображение с име: omegis12. Омиджис от „Смъртоносна битка“

Омиджис не присъства като героиня в нито една от игрите, но прави голямо впечатление в сериала. Още преди да стане любовница на Шанг Цунг научава някои неща за магията и тръгва по своя път на вещица и, благодарение на него и учителя му, добива безсмъртие. Безкрайният живот обаче не се отразява добре на Омиджис. Тя запазва красотата си, но бавно психясва. Хората вече я отегчават и тя се оттегля за отшелнически живот в гората, където допълнително се побърква. Постепенно, единственото й желание остава това да умре. Тя вече не се интересува от съдбата на хората и Земното царство, единственото, което може да я заинтригува е някоя мъжка играчка, която да я задоволи преди да умре. Тя отчасти получава своето – не намира земен боец, който да разнообрази отшелничеството й, но в крайна сметка смъртта я достига.

 

Изображение с име: cole1. Каси от „Хекс“

Да, сериалът е същият като този от третото място, а първенството се дава на Каси. И тя е тийнейджърка, и тя прекалява с любовните терзания, но нейният коз е друг. В началото тя е затворена и срамежлива, а единствената й приятелка е лудата лесбийка Телма. Когато среща Азазил обаче, тя сякаш преоткрива себе си. Азазил едновременно я отблъсква с арогантността си и с убийството на Телма, но и я привлича със силата и изкушенията си. В комбинация с новооткритите си сили, които се дължат отново на родствениците й, Меденхаймските вещици, и силите, които получава от близостта си с Азазил, Каси преоткрива себе си и разбира, че й харесва да бъде лоша. В крайна сметка обаче тя намира златната среда и отказва на Азазил, което пък го принуждава да я обладае. Магията му отключва потиснатия мрак в Каси и отключва най-тъмната й страна, поради което тя се отдава на Азазил и ражда неговото дете – бъдещия Антихрист, който ще погуби Земята. Каси е типичен пример за това как едно добро момиче може да стане лошо, а накрая, вече по-опитна от преди, да намери идеалния баланс. Съчетанието с красотата й образува най-висшия пример за сексапил, който една вещица може да мечтае да притежава.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата