2 коментара
5 секси БАШ извънземни мацки

5 секси БАШ извънземни мацки

Трогнат от коментарите на предишната ми подобна статия, реших да направя нова – тук мацките са наистина извънземни, с всичките съответни цветове и атрибути, но това не пречи да са сексапилни.

Да, знам, че миналата седмица направих подобна класация, но читателските отзиви (не само в коментарите под статията) бяха толкова единодушни, че класацията плачеше за продължение. А и, да си призная, извънземният елемент не беше достатъчно подчертан миналата седмица. Да, великолепните изброени мацки са извънземни, но на външен вид са си като обикновени землянки. Явно въображението и вкусовете на истинските сайфай фенове не бива да бъдат подценявани с тривиалното. Дори една жена е боядисана в различен цвят или има странни придатъци на главата – това не й пречи да бъде секси от гледна точка на научната фантастика и фентъзито.

И така, тази класация отдава нужното внимание на сексапилните извънземни мацки с наистина извънземен вид:

5. Адира Тайри от „Вавилон 5

Изображение с име: AdiraАдира принадлежи на гордата раса на Кентаврите. При тях мъжете имат щръкнала нагоре коса, а жените са гологлави, с изключение на конските опашки. Обществото им напомня устройството на Древен Рим – Империята се нарича Република, въпреки че начело стои един-единствен император. Обществото е разделено на фамилии, благородническата част от които са в непрекъснати интриги и подмолни войни помежду си в борбата за трона на Кентавър Прайм.

Адира е имала нещастието да се роди в семейство от долната класа и да стане робиня на Тракис. Той я праща да припечелва като танцьорка в стриптийз клуб на космическата станция Вавилон 5. Там получава нова задача – да съблазни Лондо Молари, посланика на Републиката на Кентаврите, за да открадне от него Лилавите Файлове – списък с кирливите ризи на богатите фамилии. Адира обаче се трогва от безкрайната щедрост на Лондо Молари и се влюбва в него. Поради отказа да изпълни поръчката, Тракис я отвлича, но Лондо, с помощта на персонала на станцията, я спасява и освобождава от робство. Кани я да остане с него, но поради срама си тя отказва и се завръща вкъщи, като обещава след време да се върне. След година решава да си изпълни обещанието, но враговете на Лондо я отравят по пътя (за което той си връща тъпкано като набучва главите им на кол). Последното й появяване е в нощта на мъртвите, когато се явява на Лондо, за да прекарат своята последна нощ заедно.

И така, да обобщим – красавица, стриптийзьорка, влюбчива, появяваща се от време на време, за да не досади на любимия си, и с нещастна съдба, тоест търсеща утеха. Въпреки скромния си брой появявания, Адира заслужава мястото си в класацията на БАШ извънземните секси мацки.

Изображение с име: Trance Gemini - Andromeda4. Транс Джемини от „Андромеда

Почти нищо не се знае за Транс през по-голямата част от сериала, освен че е трудна за убиване лилава сладурана с много тайни и опашка. Някъде по средата обаче екипажът на Андромеда се среща с бъдещите си версии, а Транс от бъдещето вече е златна. Двете не могат да останат дълго на едно място – едната трябва да отиде в бъдещето, а другата да продължи да живее в настоящето. Новата Транс предупреждава настоящата си версия, че трябва двете да се разменят, защото нещата в нейното време са отишли на зле и само тя може да го предотврати. Лилавата Транс явно знае за какво става дума, защото самата тя се страхува от лошо развитие на Вселенските въпроси, и се пожертва, доброволно отивайки в разрушеното бъдеще, за да отстъпи място на златния си двойник. По-нататък се разбира, че всъщност Транс е аватар на звезда и отчасти е отговорна за съдбата на цялата галактика. Дори по-суровата златна Транс от бъдещето обаче е запазила в себе си добротата на предишната си версия и продължава да дава рамо на всички свои приятели от борда на Андромеда, когато имат нужда. Преживяването на тъмното бъдеще обаче отнема от секси наивността й и събужда лошата й страна – а какво е сексапилът без малко тръпка?

3. Ейла Секура от „Междузвездни войни

Изображение с име: Aayla Secura - Star WarsЕйла е не просто синя, тя има две огромни… пипала, висящи от главата й, вместо коса. Това обаче не й пречи да бъде красива, защото има прекрасни лице и тяло. Тя е дори единственият джедайски генерал, чиято дреха включва гол корем. Което е и логично, имайки предвид, че на Йода например такова облекло не би отивало.

За да стане уважаван член на Ордена на Джедайте Ейла е размахвала джедайския си меч неведнъж. Изпълнила е безброй мисии на различни планети, отървавайки ги от болести и зли окупатори. Значителното количество добрини, които е направила за народите от Републиката, са породили множество легенди за нея, вплитайки образа й в културата и митологията на съответните места. Всеотдайно защитава принципите на Джедайте и силата на доброто, въпреки едно леко залитане към Тъмната страна, от която все пак се измъква.

Владеенето на Силата също я прави секси – с красотата и Силата може да накара всеки да направи каквото му нареди. В битка пък телекинетичните възможности на Силата я правят не само непобедим, но и зрелищен боец. Майсторка е също така на шпионирането, така че не ви съветвам да й изневерявате, мислейки си, че няма да ви види. Но повод за притеснение едва ли ще има – тя е толкова отдадена на Джедайския Орден, че отказва на любовта на Кит Фисто, мъжът, доближил се най-много до сърцето й. Това е, защото още не е видяла нас – а ние обичаме жени, чиято недостъпност подчертава сексапила им.

2. Мери от „Зов за завръщане“

Изображение с име: Mary - Total RecallКакто обичаме недостъпни, така обичаме и леките жени. Особено ако имат по три цици, като марсианката Мери. Тя е проститутка-мутант, която припечелва чрез разнообразяване престоя на туристите, дошли на Червената планета. На Марс мутантите са в изобилие поради некачествените стъкла на куполите, които пропускат слънчевата радиация. Затова тя не се срамува да вири циците си в лицето на всеки новодошъл в кръчмата и да му се предлага. Малко е екранното й време, малко се знае за нея, но и малко ни интересува – навита е на всекиго и е вече с една гърда напред.

Образът на Мери съчетава брилянтно комедия и научна фантастика в едно. Именно тя се превръща в емблема на филма, която и до днес се помни от феновете на жанра – много повече от играта на Арнолд Шварценегер, Майкъл Айрънсайд, Шарън Стоун и другите високопрофилни актьори. А и третата й цица е повод за култовата реплика на таксиджията „Бебчо, караш ме да си мечтая да имах три ръце!“.

1. Чиана от „Фарскейп

Изображение с име: Chiana - FarscapeСивото момиче спечели любовта на българските фенове и стана повод за тази класация – нормално е и да я оглави.

Чиана е палаво небари без твърде много задръжки и умее да съблазнява, за да постигне каквото иска. Зад маската й на игриво младо момиче обаче се крие ранима и влюбчива душа. Тя пристига на Моя като затворник, наказана за това, че заедно с брат си се бори за справедливост. Постепенно обаче екипажът се сближва с крадлата и тя става неделима част от него – любовница на Д`Арго, добра приятелка на Крайтън и готова да рискува живота си за всекиго от приятелите си. Чиана държи на индивидуалността си и не признава чужда власт над нея, което я кара да изневери на Д`Арго със сина му, нещо за което тя после цял сезон съжалява. Движенията й са плавни и тя сякаш никога не застава на едно място – вероятно резултат от живота, който е прекарала в избягване на опасностите.

След като е обладана от непознато извънземно, Чиана развива способността да вижда бъдещето в забавен каданс, което я кара да ослепява. Всеки път когато използва новата си сила, ослепяването трае по-дълго, а накрая става напълно сляпа. За „Умиротворителските войни“ обаче се сдобива с възможността да различава източници на топлина и да вижда през стени. Не знам доколко това я прави секси, но определено допринася към и без друго сложната и интересната й личност.

И така – Чиана е красива, фриволна, трудно обвързваща се, но и влюбчива, жертвоготовна и доста оправна. Нищо чудно, че получи толкова гласове в нейна подкрепа!

В крайна сметка се оказва, че цветът на кожата наистина не определя нищо – нашите сексапилни баш извънземни мацки не се притесняват от факта че са гологлави, лилави, златни, сини или сиви – красотата е не само международна, но и междугалактическа категория.

Между другото, актрисите зад тези сексапилни героини в реалния живот не блестят с нещо кой знае какво, даже някои са откровено грозни. Което пък доказва, че извънземната жилка не е в чак такъв минус, какъвто човек би очаквал. Оцветяването на лицата им, гримът подчертават красивото в чертите им и замазват обикновеното. А и, както казах в предишната класация – сексапилът е не само в красотата, но и в характера. По изключение може и да е в третата цица.

По ред на номерата - Фабиана Уденио (Адира), Лора Бертрам (Транс), Ейми Алън (Ейла), Лайсия Наф (Мери), Джиджи Едгли (Чиана)
По ред на номерата - Фабиана Уденио (Адира), Лора Бертрам (Транс), Ейми Алън (Ейла), Лайсия Наф (Мери), Джиджи Едгли (Чиана). Без гримовете са малко едноцветни.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата