8 коментара
6

5 от най-секси извънземните мацки

Сексапилът е до голяма степен красота, но и много повече. Вижте подбора на главния редактор на SciFi.bg за най-сексапилните извънземни

Има ли нещо лошо в това да се радва окото? Очевидно не, ако се съди по всички секси мацки, които са станали актриси само заради гръдната си обиколка и телата си.

В тази класация обаче ще се взима предвид не само външния вид. Като фенове на научната фантастика се смятаме за малко (но не много) по-интелигентни и взискателни. Според нас, за да е секси, една жена трябва да е не само красива, но и забавна, интелигентна, интересна, чувствителна, трябва да има характер и чар. Истинският сайфай фен пък би предпочел, ако може, и да е извънземна 🙂 Тя може да е добрата героиня, бореща се справедливостта да възтържествува, което я прави благородно сексапилна, но може и да е злодейка, отдадена на унищожението на човечеството – което пък е мръснишки секси.

Ето как syfy-bg.com подреди петте най-секси извънземни мацки:

5. Серлина от „Мъже в черно 2“

Серлина може да изглежда малко по-възрастна от оптималното (всъщност  вината е на гримьорите), но именно тя прави половината филм. Актрисата с гарваново-черна коса е палаво извънземно червейче, което има способността да се превъплъщава в каквото пожелае, в случая – модел на бельо. Серлина може да изстрелва пипала от пръстите си и да изяде човек за стотна от секундата. За нейната красота и чувство за хумор (винаги е приятно, когато злодеят иска да унищожи планетата шегувайки се) пишем шестица. Способността да се трансформира в каквото пожелае също е доста интригуваща по един извратен начин. Колкото до това, че е лоша – то не пречи, понякога мъжът се радва ако жената поеме контрола в свои ръце.

За съжаление, дори да се завърши третата част, за която от доста време се работи, Серлина беше убита в края на втория филм и Лара Флин Бойл, актрисата зад Серлина, няма да вземе участие.

4. Кралица Амидала от „Междузвездни войни“

Тук заслугите са почти изцяло на актрисата. Натали Портман е от най-талантливите и чаровните дами в Холивуд. Ролята на принцеса Амидала беше като цяло плоска, а половината реплики на героинята й бяха дразнещи до безобразие клишета. Въпреки това Портман внесе приятна свежест във филма с играта и излъчването си. А и нека не забравяме, че въпреки момичешката невинност, която излъчва, тя е кралица на цяла планета, сенатор в Междугалактическия Съвет. Макар широко разпространетото мнение да е, че жените се продават на възрастни мъже заради парите и властта им, нашият пол също не би отказал да изкяри от връзка с такава особа. Ако пък тя е толкова красива, романтична и бореща се за справедливост, колкото Амидала, то сделката става повече от неприлично изгодна дори за филмовия й партньор, могъщия джедай – Анакин. Героинята е обречена от самото начало, защото феновете на поредицата знаят, че Анакин ще се обърне към Тъмната страна и ще се превърне в Дарт Вейдър, предавайки не само галактиката, но и любимата си. Как да не хванеш светлинния меч и да отмъстиш на малкия мръсник за честта на момата?

3. Лиса от „Посетителите

Още с пристигането им на Земята се забелязва, че извънземната раса на Посетителите се състои изключително от красиви хора. Най-красива и чаровна от всички, дори повече от манипулативната си майка, е Лиса. Да зарежем факта, че е млада, с руса коса и сини очи. Добре, няма да го зарязваме, но да обърнем внимание и на друго. Секси мацка като Лиса, момиче, което може да има всеки, се влюбва в лекето Тайлър, основно защото гущерската й същност се разтапя от неговата искрена любов (поне в началото – по-късно се оказва, че Тайлър далеч не е достатъчно зрял за дама като Лиса, когато я отрязва, за да ходи да лети със совалката). В този момент Лиса започва да разбира, че тя, която отскоро изпитва човешки емоции, е по-зряла в тях от обекта на желанията си, а на зрителя просто му иде да влезе през монитора и да я утеши в прегръдката си. Принцесата на Посетителите обаче не се отказва от Тайлър и продължава да е отдадена на намерението си да го спаси от намеренията на майка си. В същото време нейната невинна душа все така търси доброто у всекиго – затова и не прозира намеренията на майка си и й подарява живота в момент, когато има реалната възможност да спре всички други убийства и злини, които двете раси си причиняват. От друга страна, Лиса вече е доказала, че е мъжко момиче и жена на място, що се отнася до важни мисии, например изтребването на цяло поколение войници в зародиш, чието раждане би донесло само смърт и разруха. Бонус получава за находчивостта си – за да не разбере майката на Тайлър, че е поканил Посетителка в дома си, се съблича и се преструва на обикновено негово гадже и така я заблуждава. Как да не поискаш такава жена вкъщи?

Въпреки многото грешки и твърде повърхностните образи в „Посетителите“, за които писахме преди време в обстойното ревю на двата му сезона, героинята на Лора Вандервоорт определено е едно от най-сполучливите попадения.

2. Зев от „Лекс

Зев е половината причина „Лекс“ да се издигне до култов статут, макар и сред малкото хора, които са го гледали. Тя започва като грозна дебелана, отгледана в банка за съпруги. Целта на обучението й е един ден да стане покорна жена на духовник (свещениците, които помагат да се обожествява Неговата Сянка, злият владетел на 20 000 планети). Явно поради обездвижването в малката й кутия обаче, тя пораства дебела и грозна, а духовникът отказва да се ожени за нея и казва на слугите си да я махнат, защото му се повръща от вида й. Зев проявява характер и защитава честта си като нокаутира капризния хлапак. За наказание я изпращат на ГРОЗДА, където е осъдена да се превърне в любовна робиня. За съжаление събитието съвпада с бягството на еретика Тодин, който всява хаос в компютърната система, управляваща цялата планета и трансформацията на Зев се обърква. Нейното тяло е преобразувано в красива мадама, либидото й е засилено стократно, а в нея попада и част от гущер – неприятен човекояден хищник. Оттук нататък Зев се озовава на космическия кораб Лекс и кръстосва Вселената в търсене на нов дом и жив мъж, който да я задоволи (влюбена е в Кай, който е част от екипажа, но който също така е мъртъв и не може да я ощастливи). Зев има всичко, за което един мъж може да мечтае – неземна красота, добро и влюбчиво сърце, характер и, не на последно място, силно завишено либидо, която тя самата определя като „вулкан от желание“. Бонус получава и затова, че като току-що излязла от банката, тя тепърва започва да открива света и да се учи да се справя с емоциите си. Да бъдеш ментор на красива жена и тя да се обръща към теб за съвет е нещо, ласкаещо всеки мъж. Все още неопетнена от разочарования пък, тя може да обича истински и безрезервно. Още един бонус получава и за своята загадъчност – тя самата не знае как точно се отразява гущерската част от нея на поведението и мислите й.

Накратко – героинята на Ева Хаберман е великолепна и пълна с бонуси – поради което нейният сериал се споменава вече за трети път в нашите класации – Лекс първо беше култов сериал от 90-те, а след това и заслужил споменаване в класацията на петте най-страшни начина да контролират тялото ти.

1. Номер 6 от „Бойна звезда Галактика

Известна още като Каприка, Номер 6 е не само изкусителна силонка, но и изкусна манипулаторка. Красотата й и разюзданото й поведение бяха разтопили сърцето на ледения егоист Гай Балтар, който попадна в капана й да й даде защитните кодове и следователно, да й позволи да унищожи 12-те колонии. Тя комбинира в себе си сексапила и на добрите и на лошите героини. Тя е брутална и безжалостна, избива милиарди хора без да й мигне окото, не се свени да измъчва и да причинява болка. Същевременно, също като горния пример, животът извън роботизирания свят на силоните е нов за нея и тя тепърва се учи да се справя с емоциите, които й предлага човешкия свят. Дълбоко в сърцето си, тя носи добра душа (ако приемем, че силоните имат душа – един от философските въпроси на сериала) и търси Господ. Изтребването на човечеството всъщност показва нейната ранимост, предателството, което всички силони чувстват, че хората са извършили върху тях. Евентуалният сайфай фен, който би я спечелил за гадже, ще трябва хем да я утешава и да бъде нежен с нея, хем да бъде винаги нащрек, в случай, че тя отново се ядоса и реши да взривява планети и космически кораби. Опасността от това да бъдеш близо до нея е предизвикателство, на което малко мъже могат да откажат. Това, че никога не знаеш какво точно минава през тостерския й мозък, я прави загадъчна и интересна. Това, че си пада малко религиозна фанатичка, може да бъде недостатък, тъй като често ще досажда с приказки за Господ, но от друга страна, може да се използва и като сериозно предимство. От една страна, ако си твърд атеист като Гай, това ще поддържа интереса й към теб. Ако пък й кажеш, че Господ ти се е явил и е казал, че трябва да бъдете заедно, и представиш един достатъчно убедителен аргумент, то тя ще е твоя завинаги.

Последният, и най-убедителен аргумент за превъзходството на Номер 6 над всички останали, е това, че в сериала се оказва, че наистина има Господ. И той наистина се явява пред Гай, всеки път, когато той халюцинира. Господ е двойнствен, защото и хиляди години след смъртта на героите, двете му проявления се разхождат в нашия свят и се чудят дали историята ще продължи да се повтаря. Е, след като самият Господ е избрал точно нея като форма, в която да се превъплъти, то кои сме ние, че да спорим с божественото й първо място?

Сексапилността не е просто чифт разголени гърди, които да привлекат вниманието на зрителя от мъжката демографска група. Сексапилът може да бъде много повече от обикновена еротика и именно това доказват героините в нашата класация.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата