2 коментара
5 seksi komp

5 секси компютърни мацки

Те съществуват само под формата на пиксели в монитора, но сексапилът им е напълно реален.

Фантастиката предлага много възможности за плакнене на очи. Тя ни е дала много сексапилни извънземни жени (с човешки и недотам човешки вид), секси вампирки и други секси същества, за които още не сме се сетили да пишем. На тях обаче им е лесно – те се играят от красиви актриси с малко грим и/или протези и няма как да не покажат поне малко сексапил. Много по-странно е обаче, когато несъществуващи героини, като тези в компютърните игри, също са сексапилни. Често те са главни героини и дори мъжете-геймъри нямат нищо против да играят от тяхно име. Може да са купчина пиксели, но ние знаем, че са секси, и не е (твърде) странно да си мислим за тях.

Ето петте най-секси компютърни мацки, за които се сеща главният редактор на SciFi.bg. Чувствайте се свободни да попълните и своите предложения в коментарите.

 

5. Илейн Марли-Трипууд от Monkey Island

Илейн е бившата кметица на Триостровната зона, съпругата на Гайбръш Трипууд, главния герой на играта. Макар тя често да изпада в ролята на девойка в беда и да се нуждае от помощта на малко смотания си съпруг, тя е повече от способна сама да се справя с проблемите си. Илейн е умна, решителна и упорита. Разбира както от дипломация, така и от дуелиране с меч и умее да се измъква от неприятни ситуации. Злият дух-пират Ле Чък обаче също има мераци към нея – той постоянно я отвлича и се бори за чувствата й в опитите си да я превърне в своя немъртва булка. Илейн обаче е вярна на Гайбръш и макар понякога да е груба с него, всъщност наистина го обича и цени. Именно заради него тя се отказва от позицията на кметица и става пират.

И така, Илейн е красива (поне се смята за такава в света на играта, а на нас това ни е достатъчно) и умна пиратка, обичаща приключенията и с чувство за хумор. По всяко време има минимум двама ухажори, но е вярна само на един, а в неговата роля сме ние, играчите. Кой не би искал да зареже технологиите и да стане пират с реална Илейн до себе си?

 

4. Принцеса Китана от Mortal Kombat

Китана идва от далеч не толкова веселата вселена на „Смъртоносна битка“. Макар да изглежда млада и красива, тя е всъщност на 200 години. Тя е принцеса на кралството Едения, намиращо се в друго измерение. Императорът на Отвъдния свят обаче, Шао Кан, превзема Едения, убива баща й и пленява майка й. Китана е твърде малка по това време, поради което не знае за случката и няма проблем да повярва на лъжите на Шао Кан, че той е баща й. Тя става верен слуга на императора, бие се на негова страна в турнирите Смъртоносна битка и безжалостно убива враговете му. В последствие обаче научава истината за произхода си и се влюбва в земния боец Лю Канг. Когато успява да освободи Едения от Шао Кан дори му предлага да се оженят и да властват над царството заедно, но Лю Канг й отказва заради дълга си към Земята.

Китана е една от най-популярните героини на Mortal Kombat и се появява във всички филмови продукции по играта. Във всички интерпретации тя е красива и умна, безжалостен убиец, но и състрадателен човек. Трудностите са я направили твърда, но тя има и нежна страна. Когато се бие, Китана предпочита своите любими ветрила за оръжие – те са всъщност съставени от ножове, които безпроблемно режат и разпарчетосват противника. Красива и опасна, тя безпроблемно се намърдва в класацията.

 

3. Джил Валънтайн от Resident Evil

Джил Валънтайн е млада, красива и сравнително невинна в началото на историята. През 1999 тя е изпратена, заедно с екипа си от полицейското управление на Ракуун Сити – STARS – Special Tactics And Rescue Service, във вила в планината Аркли, където според слуховете изчезват хора. Те се натъкват на корпорация Ъмбрела и ужасяващите им експерименти, които съживяват мъртвите, за да ги превърнат в безмозъчни човекоядни зомбита. Т-вирусът на корпорацията обаче засяга и други мъртви същества – добермани, гарвани, подводни чудовища, растения и т.н. Джил и екипът й успяват да се справят със заплахата около вилата, но постепенно вирусът се разпространява и накрая заразява всички в Ракуун Сити. Правителството взривява града в опит да спре заразата, а Джил едва успява да се измъкне. Тя отново се появява в поредицата за „Заразно зло: Хрониките на Ъмбрела“, където атакува база на корпорацията в Русия, а по-късно, когато тайната на Т-вируса вече е излязла наяве, а заплахата от него е постоянна и осезаема, тя помага в основаването на организация за борба с биологически оръжия. Въпреки, или може би точно заради, всички страдания, които е понесла, Джил до ден днешен тя се бори срещу създателите на вируса и заплахата от зомби-епидемия.

Героинята присъства в редица американски класации за привлекателност на компютърна героиня и е запомняща се не само за феновете на поредицата игри. Сиена Гилрой се въплъщава в нея за втория филм, „Заразно зло: Апокалипсис“, но поради ангажименти на актрисата, Джил отсъства от историята на третия филм. Все пак тя се появява за кратко в края на четвъртия филм „Задгробен живот“, където, контролирана от загадъчните устройства на Ъмбрела, води атака срещу главните герои и обещава да се завърне за петия филм.

Разнообразието от костюми за третата игра „Resident Evil: Nemesis“ вероятно спомага за сексапила на героинята, представяйки я в различна светлина. Тя е красива, борбена и упорита, състрадателна и вечно бореща се за справедливост. Не на последно място, тя борави умело с разнообразни оръжия и прави всякакви зомбита и чудовища на кървава пихтия.

 

2. Лара Крофт от Tomb Raider

Още по-популярна от Джил е Лара Крофт. Някои геймърски списания дори я определят като секс-символ, което пък обяснява защо именно Анджелина Джоли е избрана за актрисата, която да се въплъти в нея за филмовата адаптация.

Лара Крофт е дъщеря на английски лорд. Възпитана е като аристократка в луксозна обстановка и има перфектни обноски и маниери на поведение. Самолетна катастрофа обаче преобръща живота й – тя е принудена да оцелява сама в продължение на 2 седмици на Хималаите. Преживяването й показва, че тя е далеч по-оправна, отколкото си е представяла като представител на английската висша класа и тя преоткрива археологическата кръв в себе си. След това Лара се отправя на безброй пътешествия из джунгли, пустини и древни руини в търсене на различни артефакти, често с магически или свръхестествени сили, които подхранват богатството й. Сред задължителните й аксесоари са двата пистолета от двете й страни, а външният й вид е едновременно удобен за опасни археологически мисии, и приятен за окото. Красивата аристократка от „Туум Рейдър“, която не се притеснява да се изцапа, за да получи това, което иска, съвсем естествено е призната за една от най-сексапилните компютърни героини.

 

1. Сара Кериган от StarCraft

Личен фаворит, Кериган е една от най-дълбочинно развитите героини в компютърните игри. Въпреки трагичната си съдба, която тегне над нея през целия й живот, тя запазва определен сексапил в себе си, независимо от вида, към който принадлежи. В началото, тя е човек с телепатични способности. Корумпираното и аморално правителство на Тарсонис обаче не се отнася ласкаво към хората като нея – тя е превърната в специална бойна единица, наречена „призрак“. Ранното й присъединяване към програмата й отнема възможността да изживее нормално детството си, а постоянните експерименти върху нея и тренировките я правят интровертна и затворена. В последствие обаче бунтовникът Менгск я освобождава и тя се присъединява към групата му, Синовете на Корхал. Острият й ум, способността да чете чуждите мисли, решителността й и уменията й за оцеляване й помагат да се издигне в йерархията и постепенно да се превърне в дясната ръка на Менгск. Нова заплаха обаче надвисва над човечеството с появата на извънземните Зерги, а Менгск успява да ги използва, за да опустоши столицата Тарсонис и да свали старото правителство, ставайки новия президент на хората. По пътя обаче той се проявява като аморален и безкрупулен тиранин и предава Кериган, оставяйки я в ръцете на Зергите по време на безсмислена мисия.

Кериган се смята за мъртва, но по-късно се оказва, че Зергите са се възползвали от психическия й потенциал и са я заразили със свое ДНК. Новата версия е със зелена кожа и ужасяващи крила на гърба. Човешкото в нея е почти изчезнало и тя се е превърнала в безжалостна убийца, най-ефективният Зергски агент. Липсата на състрадателност и задръжки се комбинират с предишния й остър ум и тя става зла и манипулативна машина за убиване. Огромните й сили й помагат да се изкачи и в Зергската йерархия, а след унищожаването на Свръхума, единицата, управляваща цялата раса, тя става Кралицата на остриетата, новата владетелка на Зергите. Оттук нататък нищо не я спира да покори цялата вселена с новите си свръхсили и Зергските рояци на своя страна.

Колкото и да е странно, все още няма филм или сериал по Старкрафт, а историята е използвана само за няколко романа, свързани с играта. Несъмнено обаче, ако нещо такова се направи, актрисата зад тази роля ще трябва да се справи с нелеката задача да играе две доста различни героини. От една страна е изстрадалата, но добронамерена Сара Кериган в човешката й форма. Тя е красива, загадъчна и оправна, желан съюзник в битка, както и морално извисена личност, въпреки всички нещастия, които е преживяла. Дори и така, тя е достатъчно сексапилна. Но след това идва другата страна – Кралицата на остриетата, която е властна, егоцентрична и маниакална убийца с невероятни свръхсили и злоба, достатъчно голяма, че да покрие цялата вселена. За сексапила й допринасят и гласовите умения на озвучаващата я в играта актриса Глайнис Толкен Кембъл. Същата е заменена за втората игра от небезизвестната Триша Хелфър, която вече беше най-секси извънземно покрай ролята си на Силон №6.

 

Е, колкото и да е странно, тези героини показват, че купчината пиксели може и да бъде секси. Все пак сексапилът е основно в очите на наблюдателя, а той до голяма степен зависи и от въображението му. Дали съм пропуснал някое друго постижение на гейм-индустрията, заслужаващо място в тази класация, се надявам да покажат Вашите коментари под статията.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата