AntMan 1000x300 vScifi

Ако имаш силата да променяш размера

Най-интересните отговори от играта ни с „Ант-мен и Осата“ на въпроса „Какво би направил, ако имаше възможността да променяш размера на себе си и всичко наоколо?“

„Ант-мен и Осата“ вече е по кината, а нашата игра, в която раздадохме пет фенски награди приключи. В сравнение с миналия път покрай „Джурасик свят: Рухналото кралство“, този път отговорите са доста по-реалистични и практически ориентирани. Най-много от вас биха използвали технологията за да пътуват (миниатюрните хора ще намерят начин да влязат в самолета без билет), да ядат (ако вие се смалите или храната се увеличи, ще разполагате с невиждано пиршество), да променят размера на дрехите си или да правят пакости. Ето какво подбрахме от по-интересните отговори този път:

А.А.: Да бягам по-бързо ако случайно играем на стражари и апаши. Това е за уголемяване (макар да се сещам и за по-полезни неща). А за смаляването съответно за криеница. (Не приляга много за 23-годишен ама какво да се прави…)

А.Г.: Ако това във филма беше реалност, щях да направя всички досадни мухи в голям размер, за да могат да се използват за превозни средства. А от предметите – щях да направя болничните заведения и детските градини по-големи за да има вместимост за всички, които имат нужда.

А.М.: Аз малко се притеснявам да се разпореждам като Господ. Само ако има възможност после да ги върна в предишния вид – бих уголемила колата, морето – толкова, че да стигне до мен и плажа да е пред входа ми.

А.Н.: Ще си създам голям компютър, голям телевизор като кино и големи забавления. Ще превърна леглото в батут или надуваем замък.

А.С.: Ще се смаля и ще взема от сейфовете на няколко стиснати шейха няколко милиарда, за да ще купя храна за гладуващите деца в Африка. Не е справедливо.

Б.Б.: Бих се вмъквал незабелязано на заседанията на важни политически и обществени органи, за да ги следя какви ги вършат. А понякога бих се шмугвал незабелязано и в самолет, за да попътувам наса-натам по света без пари. Ще се крия под седалките. Има опасност някой по-дългичък пътник да ме смачка с обувките си, но пък приключението си струва.

Б.Я.: Ако разполагах с възможности да смалявам и уголемявам нещата, бих смалявала себе се, когато искам да се върна отново към детството и да си играя на детски въртележки, а бих уголемила автомобила си.

В.С.: Бих смалила народното събрание…и да го настъпя… 😂😂😂

Г.В.: Ако бях толкова малка, щях да се промъквам в сейфове или пък да виждам всички отговори на тестове, за да си взимам изпитите. Разбира се, щях да подсказвам и на всички, които се нуждаят от помощ. И то без никой да ме забележи.

Г.П.: Ако разполагах със специалната способност да променям размера на предметите и животните около себе си щях всеки ден да ям гигантски сладолед за левче и да си взема за домашен любимец смален тигър! Тъй като ще мога и да се смалявам и уголемявам, понякога щях да се промъквам на забранени или труднодостъпни места, за да ги разгледам, а друг път бих си поиграла с някои хора като Гъливер в страната на лилипутите.

Д.С.: Ако можех да се смалявам като Ант-мен щях да се прокрадвам на безплатно кино когато си поискам :)) И не само на кино де хахаха. Не искам да ставам супер-голяма, че ще съм като някоя Годзила и ще ме погнат разни военни и… знаете как е по филмите ха ха.

Е.Г.: На мен ми стига само силата да смалявам животните! Първото такова, което ще смаля, е класната … Ха-ха! Де да имах тая сила…

Е.Г.: Омръзнало ми е да влача тежки сакове и куфари, както и пазарски торби, така че бих смалявала пътната си чанта при всяко пътуване и пазарските торби при всяко пазаруване.

Е.М.: Ако имам способностите на Ант-мен, ще съм Ант-уомън 🙂 Представям си се в доста крими фантазия… ще ограбвам богатите и ще помагам на бедните и онеправданите… Но истината е, че ако имам неговите способности, ще съм едно малко Хитлерче, което ще избива и убива всичко живо, свързано с наркотици, проституция и насилие… Човечеството ще намалее драстично. Не че няма да се появят нови изроди, ама и тях ще ги очистя .

И.А.: Задължително ще уголемявам сладоледа и пицата, за да мога да преям по-качествено. Същевременно ще смаля всички, които ме дразнят. Възможно е и да ги настъпя без да искам. Накрая може и да се замисля за някакви дела, които ще са в полза на човечеството и в услуга на егото ми, най-вероятно и аз ще стана някоя супергеройка. Жената-Калинка, примерно. Или Житната чернотелка.

К.Г.: Ако можех да смалявам нещата, първо щях да си смаля стомаха, и така най-безпроблемно щях да отслабна!

К.Г.: Ще се смалявам при пътуване, ще е необходима много по-малко енергия за пътуване и евентуално ще се пристига много по-бързо и ефективно. Може да се разработи масов транспорт, базиран на тази технология – хората ще се смаляват в станции, изстрелват се към дестинацията, където се уголемяват. А може би тази технология би била приложима и за пътувания в далечния космос.

Л.Д.: Смалявам се и се вмъквам в киното тайно, за да гледам безплатно всяка една прожекция на „Ант-мен и Осата“.

М.Б.: Със сигурност за печалба в спортния тотализатор или националната лотария. Ще търкам билетчета без никой да разбере или ще местя топчетата с числа, които се теглят на живо по телевизията. Само една печалба, или две… 😀

М.В.: Охоо, ако имах такива сили със сигурност бих уголемявала храна и бих смалявала боклука. Бих смалявала хората, които се опитват да ме измамят или да ми навредят!

М.Д.: Ако можех да променям размера на хората , бих се върнал назад във времето за срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун, за да смаля, разбира се, американския президент, в момента когато са един до друг.

М.З.: Бих ги използвал, за да правя номерца на хората за забавление. Ще им дърпам столовете, за да падат на земята, ще им слагам сол в кафето и много други 😂

М.М.: Ще променя размера на красивите животни – ще има големи пауни, фламинга, папагали… Ще направя красива джунгла.

М.С.: Ще смалявам госпожите в училище, когато започнат да крещят и да се карат, за да не ги чуваме. Ще е много забавно.

Н.Д.: Ще се смалявам и уголемявам на стадиона докато ритам мач и всички ще се чудят къде съм отишъл като се смаля изведнъж, а след това ще ме видят как ставам голям и им отмъквам топката.

П.Т.: Бих увеличил наградите в тази игра и в следващите и бих намалил всички злини по света.

П.Х.: Щях да смалявам храната си, за да се наяждам с една хапка и да не губя ценно време. Щях да си уголемявам любимите дрехи, за да мога да ги нося по-дълго време.

Р.Е.: Щях да се кача върху крилете на някой орел, за да видя света от високо. И ще пътувам, пътувам, пътувам…..по света.

Р.М.: Бих се смалявала малко след всяка Коледа, така че да дрехите ми да ми стават без проблем 🙂

С.Л.: Ще съм най-известният пластичен хирург. Смалявам и уголемявам различни части на човешкото тяло без оперативна намеса. От време на време ще смалявам и по някой тумор, че да си спечеля и медицински приз. 😉

С.Т.: Бих се смалила до размера на човешка клетка и бих водила битки за здравето на хората вътре в тях. А кой знае, може би един ден след дълъг стаж, бих открила лек за нещо в момента нелечимо. Със сигурност от вътре се виждат неща, до които в момента нямаме достъп и не знаем. Тогава ще е възможна и превенцията на много по-високо ниво.

Т.Т.: Страхотен въпрос. Аз бих направила няколко задължителни неща. 1: ще стана малка като мушичка и ще обиколя света в някой самолет, за да видя забележителностите на света с очите си. 2: ще смаля един слон и ще си го гледам като домашен любимец у дома 3: И последната идея ще е свързана с къщата ми, когато трябва да чистя – я правя малка, минавам с едно парцалче за минутка и после я уголемявам чиста 🙂

Х.И.: Бих се смалявал и така да правя пакости на хората. Да им влизам в къщите, да им размествам чашите, чиниите и като цяло – всичко =D и така да се чудят какво се случва. Да, няма да им бъде хубаво, ще се забавлявам =D

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата