Обновена с трейлър: Бъдещето пред „Мерлин“ продължава да е светло

Потенциална трилогия от филми очаква Колин Морган и компания, а за пети сезон вече има плакат и надслов.

Въпреки че сюжетът в сериала за младия Мерлин упорито върви към своя край, епизодите продължават да са популярни и очаквани от феновете с нетърпение. Затова и изглежда, че скоро няма да видим финала на актуалната великобританска интерпретация на известната легенда.

Новият сезон на Merlin идва пак наесен. Трейлърът, който са пуснали на Comic Con всъщност е съдържал сцени от миналата година, поради което не е и пуснат пред широката публика. До момента има само един промоционален материал за следващите епизоди и това е плакат:

В него виждаме и надслова за сезона: The die is cast – „Зарът е хвърлен“. Гуиневир вече е кралица на Камелот, а Артур е на престола. Неговите верни помощници Мерлин и Гай продължават да рискуват живота си за доброто на кралството. Това обаче не означава, че на Камелот му предстоят безоблачни дни – Моргана е все още жива, а в края на миналия сезон тя получи и малка драконовска подкрепа. Какви ще са новите интриги на вещицата, предстои да разберем.

В новия сезон ще се завърне за малко и Антъни Хед – неговият герой вече умря, но фантастиката не е жанр, в който това означава, че завръщането на героя поне за малко е немислимо. Утер Пендрагон отново ще напомни за себе си, макар и още да не се знае как – може да видим духа му, или пък Моргана да го съживи за свои пъклени цели. Ще се завърнат още Линдзи Дънкан („Рим“) като кралица Анис и Джанет Монтгомъри в ролята на принцеса Митиан.

Сред новите гости са актьорите от „Игра на тронове“ Лиам Кънингам (Давос, Лучения рицар) и Джон Брадли (Самуел Тарли, дебелия приятел на Джон Сняг от нощната стража). За първия нищо не се знае, а за втория е оповестено единствено, че героят му ще се казва Тайър Сюард.

Хубавото е, че още отсега е ясно, че нещата със сигурност няма да приключат с пети сезон. Щом екипът завърши неговата подготовка, ще се заеме с продукцията на кинофилм с потенциал да стане на трилогия. Изпълнителният продуцент Джулиан Мърфи отдавна се блазни от мисълта, но ето, че моментът му дойде. „Все още се чудим дали да започнем всичко отначало, да покажем неща, които не сте видели в сериала, или просто да продължим оттам, откъдето свършим с пети сезон.“

Междувременно, водят се преговори с BBC и за шести сезон. Въпреки че първоначалният план е бил сериалът да се прави пет години (което всъщност не е никак малка амбиция за света на телевизията), неочаквано големият интерес към продукцията най-вероятно ще увеличи бройката епизоди. Отделно от това пък се планира анимационно разклонение, което да започне след като сериалът свърши.

Честно казано, и самите продуценти явно още не знаят как точно да си планират нещата. Ние нямаме нищо против да гледаме още 1-2 сезона, след което историята да завърши с три грандиозни филма, които да гледаме на кино. А какво всъщност ще се получи – ще трябва да проявим търпение и да разберем когато му дойде времето.

Допълнение:

Излезе и трейлърът за новия сезон на „Мерлин“. Насладете му се!

http://www.youtube.com/watch?v=G5QTlOG53Bw

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Беринслава

Dano da stane ne moje seriala da ima takav krai!!! A i iskame oshte da mu se radvame…!!! 🙂

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Да. Явно съм видял първото му излъчване…

Петър Атанасов

Прав си, за новия сезон е. Добавям го в текста на статията – те са го пуснали 1 ден след като съм я написал 🙂

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Ето трейлър, който видях по BBC One. Мисля, че това не са сцени от последния сезон, а предстоящи:

http://www.youtube.com/watch?v=G5QTlOG53Bw&feature=g-all-fbc

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Звучи много добре! Даже прекалено много…