3 коментара
emma watson

Ема Уотсън, най-преуспяла от триото “Хари Потър”?

Поредица на Джоан Катлин Роулинг “Хари Потър” превърна трима Британски проспериращи актьори в световноизвестни имена – Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт. Как това ще се отрази на тяхната актьорска кариера след приключване на поредицата Хари Потър?

Световноизвестаната поредица на Джоан Катлин Роулинг “Хари Потър” превърна трима Британски проспериращи актьори в световноизвестни имена – Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, играят съответно Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър и Роналд – “Рон” Уизли. Как това ще се отрази на тяхната актьорска кариера след приключване на поредицата Хари Потър?

И тримата актьори играят във филми и ТВ продукции, различни от поредицата “Хари Потър”. За момента изглежда, че Ема Уотсън се появява в по-известни филми отколкото Даниел Радклиф и Рупърт Гринт. Тя озвучава Принцеса Пеа във филмовата версия по книгата  “Легендата за Десперо”, и изпълнява ролята на Люси във филма “Моята седмица с Мерлин”, заедно с Мишел Уилямс.
Ема Уотсън за първата си роля като озвучител във филма “Легендата за Десперо”:
“Това ми отне малко повече време. Имам в предвид, когато работиш по един филм, ти правиш запис на гласа, и ако нещо се обърка, ти прекарваш няколко дни в допълнителни записи. Въпреки че работата ми във филма беше повече физическа, защото съм отвлечена и има плъх в стаята ми, както и да е, беше трудно да пресъздам всичко чрез гласа си – емоционална, останала без дъх и пищяща, беше забавно.”

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ема Уотсън за предложението да играе Люси в “Моята седмица с Мерлин”:

“Прибирах се от фотосесия в Париж с влака и бях толкова изтощена, последното нещо, което исках да правя в този момент, беше да чета сценарий. А агентът ми звънна и ми каза нещо от сорта на “моля те само прочети сценария, няма да съжаляваш, само го прочети”. Въобще не исках, но в минутата, в която започнах да чета, не можах да го оставя. Ролята беше малка, но наистина интересна, хареса ми наистина добрата роля на героинята – наистина добре изградена, въпреки че участваше в малко сцени. Веднага се обадих на агента ми и и казах “Ти беше права. Съгласна съм. Съгласна съм. Съгласна съм.”. Да ми предложат такава роля беше страхотно.”

По всичко изглежда, че Уотсън е готова да остави в миналото Хърмаяни Грейнджър и да продължи към по-известни роли. От друга страна, нито Даниел Радклиф, нито Рупърт Гринт се появяват в популярни филми, изключвайки поредицата “Хари Потър”.

Наред с актьорството, Ема Уотсън се занимава с моделство и започна дизайнерска кариера. Всъщност Уотсън започва кариерите си като модел и актриса почти по едно и също време. Тя е лицето на Burberry, линия луксозни британски облекла.

Кристофър Бейли, творчески директор на Berberry, за Ема Уотсън:

“Ема беше очевидния избор за тази кампания. Тя има класическа красота, страхотен характер и модерно виждане. Нейният чар и интелект, както и брилянтното и чувство за хумор превърнаха цялата фотосесия в приятно изживяване като пикник край Темза.

Заедно с известната дизайнерка Алберта Ферети, Уотсън стартира своя собствена зелена линия облекла.

Ема Уотсън:

“Обичам да контролирам нещата. Работата ми на актриса е да пресъздавам нечия друга представа за света, но с дрехите мога да изразя собствената си представа.
Исках да мога да си купувам модни дрехи и аксесоари, които не вредят на природата и хората, които са ги създали не са били експлоатирани. Винаги съм била обвързана с изкуството, а и обичам модата – това е нещо, което наистина харесвам.”

В допълнение към модните постижения, Уотсън работи и с модната марка People Tree:

“Създадох колекцията миналата година след като започнах да уча в университета в Щатите. Сафиа, основателят на People Tree, и Мисато, дизайнерът на People Tree, дойдоха да работим заедно в Роуд Айлънд. Заедно решихме какви цветове, платове и форми ще използваме. Преди всичко се стремяхме да създадем наистина удобна колекция която наистина следва традициите на лоялната търговска група People Tree навсякъде по света.“

Сафиа Мине, създател на марката People Tree,  за Ема:

“Бях изумена колко часа Ема вложи в тази колекция. Често ходихме до дома и вечер, след приключване на снимачния ден, за да обсъждаме идеи или тя идваше до студиото натоварена със свои скици – беше изключително впечатляващо.”

Ема възнамерява да продължи работата си на дизайнер, включвайки множество нови проекти.

Освен с актьорството, моделството и дизайнерската кариера, Ема Уотсън може да се похвали и с добро образование – в училище е отлична ученичка. За момента Ема е решила да се съсредоточи върху кариерата си. Това е причината и да прекъсне образованието си в университета “Brown University”. На 7 март тя публикува съобщение в личния си уеб сайт, в което заяви:

“Както знаете, Аз обичам Brown и обичам да уча повече от всичко друго, но напоследък имам толкова много ангажименти, че да се справя със следването и останалите ми ангажименти стана малко невъзможно.
Затова реших да си взема малко почивка за да довърша работата си в “Хари Потър” (последната част излиза това лято) и да мога да се фокусирам върху останалите ми професионални и актьорски проекти. Все още искам да работя в посока на научното ми израстване, но просто ще ми отнеме семестър или два повече отколкото си мислех.. ”
С всички тези интереси и умения,Ема Уотсън не само ще има по-добра актьорска кариера от Даниел и Рупърт, но също и по-добра кариера от двамата взети заедно – защо дори да не се превърне в преуспяла бизнес дама и актриса?
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата