Game Evolution tt

Game Evolution в София

Първият по рода си гейминг фестивал ще се проведе в „Арена Армеец София“ между 9 и 11 септември!

game evolВ края на тази седмица софиянци ще имат шанса да се порадват на много интересно събитие – фестивала Gaming Evolution, който ще се проведе на 9, 10 и 11 септември в зала „Арена Армеец София“. Това ще е първото издание на инициативата, но то вече се очертава да бъде доста мащабно и широкообхватно, а за победителите в различните игри и турнири е предвиден награден фонд от 21 000 лева!

Game Evolution е изцяло нова концепция, която цели да обедини традиционните спортове с все по-популярните електронни. Мисията на организацията е да покаже на широката аудитория вълнуващ спектакъл, комбиниращ някои от най-забавните и популярни компютърни игри и интересна колекция от различни спортове, защото игрите са неделима част от нашето ежедневие – те развиват въображението и творческото мислене, компютърните, езиковите и математически умения, подобряват способността за вземане на решения и приучават към дисциплина, аналитично мислене и планиране.

Дългоочакваният фестивал, който се провежда с подкрепата на Община София и Фондация „София – Европейска столица на спорта“, ще предложи вълнуваща програма от активности за цялото семейство. Посетителите ще могат да изпробват уменията си в турнирите по League of Legends, CS:GO, Hearthstone, Overwatch, Warcraft 3 и FIFA, като за последната ще има осигурени 20 плейстейшъна в специално студио като в истинска телевизия и с реален футболен коментатор.

Game Evolution_Street Basketball_31082016За тези, които не седнат на компютрите, организаторите са предвидили най-различни забавления. Под егидата на Българската федерация по баскетбол ще се проведе турнир по стрийт баскетбол в три възрастови групи с общ награден фонд от 1000 лв. Също така отборът по американски футбол „Булдозер“ ще разкаже повече за този интересен спорт, както и ще има скейт зона със свободен достъп. Освен спортните прояви посетители ще се насладят и на Dance Evolution – най-големите танцови батъли в България по фънк, b-boying (брейк) и хип-хоп, като на голяма сцена ще се качат 24-ма от най-добрите танцьори от цялата страна и екипът, който покаже най-майсторски умения, ще грабне 1200 лв. Феновете ще могат да си направят селфи с любим герой от участниците в косплей конкурса, а за тези, които обичат високия адреналин, ще има специално обособена рейсинг зона с 4 напълно оборудвани седалки и най-модерни очила за виртуална реалност. Не на последно място организаторите са подготвили и експлозивна церемония по откриването на събитието с внушителна триметрова изненада, както и томболи и игри с предметни награди в рамките на целия фестивал.

„Организирането на подобно мащабно събитие несъмнено е смело начинание, но точно както се случва в сериозния спорт, всичко е възможно, когато има здрав екип. Положихме много усилия да направим нашия такъв и изказвам най-искрени благодарности на колегите от цялата страна, без чиято помощ нямаше да можем да сбъднем мечтата Game Evolution“, каза Димитър Александров, организатор на фестивала.

„Когато чуем думата „спорт“, веднага правим асоциация с физическо натоварване, но спортът е всяко занимание, което изисква висока доза самодисциплина, издръжливост и специфични умения като творческо и стратегическо мислене, взимане на бързи решения, планиране и аналитичност. Виртуалният и реалният свят отдавна вървят ръка за ръка и съвсем естествено спортът също се дигитализира“, допълни Томислав Михайлов, мениджър на български играчи и отбори по електронни спортове.

Може да намерите повече информация за фестивала на www.gameevolve.com и във фейсбук страницата на Game Evolution. Продават се билети по 10 лева на ден или общ билет за трите дни на стойност 25 лева в eventim, като деца до 6 години влизат безплатно, а придружителите на деца, пенсионерите и хората в неравностойно положение ползват 50% отстъпка. Събитието се очертава като най-голямото за геймърите през тази година и най-накрая поставя България на гейминг картата на Европа. Ние със сигурност ще подкрепим инициативата и ще стискаме палци за успех!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата