Източноевропейски Comic Con в Румъния

Само на около 300-350 километра от нас ще се проведе конвенция на жанровите фенове между 8 и 10 май.

Мъчно ли ви е, че не се провеждат големи фантастични конвенции и срещи на фенове в България (под „големи“ разбираме доста по-големи от Фантастивала или Булгакона)? Е, все още не можем да ви зарадваме в тази област, но пък недалеч от нас има събитие, което да задоволи апетита ви – East European Comic Con 2015 в Букурещ между 8 и 10 май!

Северните ни съседи организират своя комик-кон за трети път, като всяка година постигат все повече успехи. За тазгодишната конвенция ще присъстват актьорите Ману Бенет (Детстроук от Arrow, Азог от The Hobbit, Крикс от Spartacus и Марк Антоний от Xena: Warrior Princess), Робърт Непър (Т-бег от Prison Break, Самюъл Съливан от Heroes, Краля на часовниците от Arrow и The Flash), Джон Нобъл (Уолтър от Fringe, Денетор от Lord of the Rings, Хенри от Sleepy Hollow), Крисчън Неърн (Ходор от Game of Thrones), Дан Старкли (Стракс от Doctor Who и Рандал от Wizards vs. Aliens) и др.

Освен панели, фотосесии и срещи за автографи с актьорите, за гостите са предвидени още секции с бордови игри, алея на творците, косплей състезания, възможност за снимка с Железния трон и много други интересни неща.

Миналата година са гостували Марк Шепард и Джейсън Момоа.

Миналата година са гостували Марк Шепард и Джейсън Момоа.

Букурещ е на 350 километра от София и на 75 километра от Русе. Събитието се провежда в Ромекспо, което е близо до езерото Херастрау и недалеч от летището. Билетите за 1 ден са между 20 и 30 леи (между 9 и 13 лева по сегашния курс) а за трите дни общо – 64 леи (малко над 28 лева).

Така че, заредете колите, пригответе костюмите и да ходим на комик-кон! А дай Боже скоро да видим такова нещо и в България.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |