ob-got-salem

Клипчета от Salem, Orphan Black, Game of Thrones

Трейлъри за втори сезон на „Салем“ и трети сезон на „Клонинги“ и клипче за оръжията на Дорн от пети сезон на „Игра на тронове“

Рядко се случва толкова много интересни трейлъри да излязат наведнъж, но ето че такова щастие ни сполетя днес. Имаме клипчета от някои от най-добрите сериали на миналата година, които ни разкриват какво ще видим в следващите им сезони.

Започваме с вещиците от „Салем“. Миналата година сериалът дебютира по анонимната кабеларка WGN America, но качеството му е неочаквано високо. Голяма част от актьорския състав се попълва от известни актьори, а тази година в ролята на злодей ще се включи и Люси Лоулес („Зина: принцесата-войн“, „Спартак“, „Бойна звезда Галактика“), която ще играе силна немска вещица. Назрява вещерска война, в която стари и нови врагове ще се опитат да отнемат трона на Мери Сибли. Но де факто владетелката на Салем няма да се даде без бой. Тийзърите към този сериал спокойно могат да се мерят с тези на „Зловеща семейна история“, а новият трейлър, който най-накрая ни показва сцени от втори сезон, придава призрачен отенък на детските песнички:

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

„Клонинги“ продължава да се затруднява с намирането на зрители въпреки страхотния сценарий, феноменалната актьорска игра и постоянните хвалби от всевъзможни сайтове, медии и критици за качествата на сериала. Затова от телевизията-майка BBC America са предприели неочакван ход – партньорство с доста по-елитната кабеларка AMC, където да се излъчват сериите от трети сезон едновременно с пускането им по първата. Това е важно да се знае, защото, според анализаторите, ако не беше толкова силно хвален и харесван сериалът, той щеше да бъде спрян при тези рейтинги. Стискаме палци Сара и сестрите й да си намерят повече зрители, както и трети сезон да не отстъпва по качество на предишните (шансът „Клонинги“ да пропадне със скоростта на „Герои“ или „Бягство от затвора“ не е голям, но не е и малък). Така или иначе, в него вече ще имаме нова партида клонинги, този път мъже, израснали заедно и отгледани като войници (това значително ще улесни задачата на Ари Милър, когото всички ще сравняват с Маслани тази година, тъй като феновете с нетърпение очакват да видят дали ще покаже същия талант, превъплъщавайки се в много роли).

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

„Игра на тронове“ я оставихме за финал, защото новото там всъщност не е трейлър (такъв вече видяхме), а клипче зад кадър. И такова видяхме, и то доста дълго, но това ни показва от по-близък план новата локация Дорн. Дизайнерът на оръжията разказва за решенията си, що се отнася до кинжали, копия и жезъли в седмото кралство на Вестерос, а камерата следи трите Пясъчни змии – незаконните дъщери на покойния Оберин Мартел и Илария Санд. Трите мацки хич не си поплюват и едва ли ще приемат спокойно вестта за смъртта на баща им. Изковани змии и скъпоценни камъни „Сваровски“ в оръжията ще им дадат увереност да отмъстят за симпатичния южен принц, убит в дуел.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Salem започва на 6 април, Orphan Black – на 19 април, а Game of Thrones – на 12 април. Изобщо, следващият месец ще е интересен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата