Нови трейлъри за Tenet и филмите на DC

Нови реклами за „Тенет“, „Жената чудо 1984“, Снайдеровата версия на „Лигата на справедливостта“, „Батман“, „Отрядът самоубийци“ и „Черния Адам“.

Кината вече започнаха лека-полека да се събуждат, а с това – да се появяват и повече трейлъри за предстоящи филми. Разбира се, всичко това се прави с плахи стъпки, а и много филми направо пропуснаха кината и предпочетоха да излязат в големите стрийминг-платформи. Но все пак, животът рано или късно трябва да продължи.

Започваме с Нолановия „Тенет“, който излиза идната седмица. Отзивите за него засега са като цяло положителни, като оплакванията са по-скоро свързани със сложността на сюжета и концепцията, което за нас си е допълнителен бонус. Дори актьорите признават, че са имали трудности със схващането на идеята. Доста време почакахме за този филм, но донякъде ние сме късметлии – България е сред държавите, в които той ще излезе най-рано, включително и преди САЩ. Датата е 26 август.

Този уикенд се проведе и онлайн събитието DCFanDome, на което DC представи всичките си бъдещи проекти. Сред най-големите и скорошните от тях е продължението на „Жената чудо“, единственият наистина успешен филм от текущата вълна DC Worlds. Даяна вече е доживяла до 1984 година, когато поема на нови интересни приключения, среща се с нови злодеи, а възлюбеният й Стийв се завръща от мъртвите и трябва да се адаптира към света 66 години след неговото време. Филмът трябваше да излезе през юни, но коронавирусът го отложи. Засега планът е да го гледаме наесен, по-точно на 2 октомври.

Дългоочаквано събитие беше и появата на трейлър за Снайдеровата версия на „Лигата на справедливостта“. Тя няма да тръгне по кината, а вместо това ще бъде излъчена от HBO, и то като сериал, в който всеки епизод е около час (иначе идеята на Снайдер е била да се получи 4-часов филм, което обяснява защо продуцентите са се разделили с него и са викнали Джос Уидън навремето). Феновете отдавна се бориха за Justice League Snyder Cut и най-накрая постигнаха победа, като в този вариант ще има огромно количество отпаднали сцени и ще се види първоначалната по-мрачна визия за филма – друг е въпросът, че има огромна опасност оригиналната версия на Снайдер да бъде на нивото на „Батман срещу Супермен“. Хубавото е, че поне част от глупостите на последния – а именно предзнаменованията и посещенията от бъдещето, тук ще бъдат адресирани, та вече няма да са толкова висящи и не на място в стария филм. Ще видим какво се е получило през 2021 г.

Друго дългоочаквано събитие беше първият трейлър за Батман с Робърт Патинсън в главната роля. Показаните кадри най-накрая обърнаха негативизма на феновете (процес, който абсолютно винаги се случва в дългогодишни франчайзове – новият актьор е мразен, след това харесван) и отредиха достойно място за Патинсън сред актьорите, превъплъщавали се в героя. Освен това виждаме Колин Феръл като Пингвина, Зоуи Кравиц като Жената-котка и Пол Дейно като главния злодей – the Riddler (задаващият гатанки? Ще бъде интересно как ще го преведат). Премиерната дата засега е 21 октомври 2021.

Мнозина очакват с нетърпение и The Suicide Squad, който ще е някакво полупродължение на първия филм (или алтернативна история), а според Джеймс Гън – продължение на комиксите. В него ще вземат участие много повече суперзлодеи, като само част от тях ще са ви познати от първия филм, но в почти всички ще се превъплътят известни и доказали се актьори. Нека първо да видим кого ще гледаме, а след това да видим и видеото зад кадър, което не е трейлър, но пък показва достатъчно много от интересните сцени:

За финал, един нов супергерой от пантеона на DC, когото досега май не сме гледали в игрален филм. В ролята на Черния Адам ще се превъплъти Дуейн Джонсън Скалата. В комиксите той е култов злодей, който неколкократно се изправя срещу Лигата на справедливостта, но е най-големият враг на Шазам. Дори първоначалната идея е била той да бъде показан още в първия филм за Шазам (със Закари Леви), но в последствие са решили всеки персонаж да си направи по поне един филм, преди двамата да се сблъскат. Тъй като все още няма готови сцени от филма за трейлър, показаното е само анимация, колкото да видим концепцията. Очакваме Black Adam на 22 декември 2021.

Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |