Обобщение на събитията от Comic Con 2011 – Част 2: Сериали

Над 20 сериала бяха представени на Comic Con 2011, като всеки от тях имаше своята доза новини, с които да зарадва феновете си.

Сериалите на Comic Con 2011 в Сан Диего не успяха да зарадват журналистите с толкова новини, колкото предстоящите филми, но феновете определено бяха поласкани от възможността да видят любимите си звезди на живо и да получат представа за това, което ги очаква в бъдещите серии на любимите им шоута.

В тази зала в Сан Диего се проведе Comic Con 2011.

Сред първите сериали, които отвориха панелите си, беше „Psych”. Криминалето се завръща тази есен за шести сезон, в който главният герой ще продължи да използва екстрасенските си способности, за да разрешава престъпления. Ще гостуват някои интересни актьори, сред които Малкълм МакДауъл, Майкъл Трюко, Джейсън Прийстли и други.

От панела на „Междузвездни войни: Войните на клонираните“ пък обявиха, че Кейти Сакхоф от „Бойна звезда Галактика“ ще озвучава нова героиня в сериала. Епизодът, в който актрисата ще гостува с гласа си, ще бъде излъчен в средата на четвърти сезон от анимацията. Сезонът ще е с подзаглавие „Водната война“ и за него беше отпуснато промоционално клипче.

Сара Мишел Гелър разбуни доста духове с новината, че се връща в телевизията. Звездата от „Бъфи: Убийцата на вампири” ще играе главната роля в сериал, където централната героиня се преструва на сестра си, за да избяга от хора, които искат да я убият. Щом приема новата си самоличност обаче се оказва, че сестра й също е имала своите не по-малко опасни врагове. „Ringer“ не е с фантастична насоченост, но присъствието на Гелър, а и на Нестор Карбонел от „Изгубени” е достатъчна причина, за да му дадем шанс, когато направи премиерата си. Планът е да продължи поне три сезона, но това, разбира се, ще зависи от зрителския интерес.

RInger на Сара Мишел Гелър

„Живите мъртви” беше от сериалите с най-интересни презентации, отчасти заради многото новини за феновете. Те видяха нов плакат за втори сезон, както и дълъг трейлър, загатващ за събитията в новите серии. Нашето списание е писало немалко за това, което ще очаква зрителите на този сериал, а панелът му на конвенцията определено показа, че екипът отдава заслуженото на своите фенове.

Американската кабеларка Syfy също уважи събитието с панели за двата си хитови сериала „Еврика” и „Хранилище 13”. И двата вървят в момента по телевизията, като „Еврика” представи добре направен трейлър върху бъдещите си епизоди, както и хвърли бомбата, че предстои анимиран епизод. В „Хранилище 13”, който също имаше трейлър специално за конвенцията, пък ще гостува Фарго от „Еврика” и ще се покажат Хранилища 9 и 12. Проектът за разклонение на най-гледания сериал на телевизията с Хелена Уелс като главна героиня все още стои на дневен ред, но още няма новини дали ще се случи или не.

„Свръхестествено” не пропусна конвенцията и тази година. Двамата братя ще продължат приключенията си за седми поред сезон. За доказателство, че още има хляб в сериала, беше прожектиран и обещаващ трейлър. Сред показаните клипчета се видя и гостуването на Джуъл Стейти от „Файърфлай“, чиято героиня ще се изправи срещу сериозна опасност. От новия сезон може да очакваме още развитие по историята на Кастиел, нови разкрития за пропуснатата година на Сам, както и появата на нови интересни герои.

„Истинска кръв” също беше сред очакваните с нетърпение панели. Огромна част от актьорския състав поздрави феновете и пусна няколко от традиционните подсказки за бъдещото развитие на сюжета. Предстои мръснишка сцена с Ерик и Суки под душа, още развитие по въпроса с ужасяващото бебе на Арлийн, както и интересни изненади за Исус, Тара и Джесика. А за сезон 5 остава сцена, в която ще се разкрие как Ерик е превърнал Пам. Тогава ще има и нови свръхестествени създания като призраци и демони, които да се присъединят към богатата гама досега. Панелът на „Истинска кръв” не се размина и без гаф – жена от публиката на презентацията, при възможност да зададе въпрос на каста, предупреди екипа на сериала, че всички ще отидат в Ада. Естествено, лудата направи много по-малко впечатление на присъстващите отколкото новия трейлър за оставащите епизоди от текущия четвърти сезон.

Джесика от "Истинска кръв" беше избрана за най-секси вампирка в нашата класация.

Феновете на мъртвите кръвопийци обаче имаха още един повод за радост – „Дневниците на вампира“ също присъстваше на конвенцията и представи трейлър за предстоящия си трети сезон, който започва на 15 Септември.

„Чък” нямаше как да не посети конвенцията, предвид главния герой в сериала, който сам е фен на такива сбирки. Такъв се оказа и актьорът зад него, Закари Леви, който очевидно се наслаждаваше на времето си сред феновете. Те пък се насладиха на трейлър за последните 13 епизода, които ще започнат да се излъчват в края на Октомври. Топло посрещане получи и Адам Болдуин, макар и основно заради ролята си във „Файърфлай”, сериал, чийто фенове представляваха половината от присъстващите. Екипът на „Чък” изрази радост от факта, че са имали възможност да завършат сериала така, както те искат, а не да бъдат изненадващо спрени. В новия сезон Чък ще трябва да преоткрива себе си като шпионин след като базата Данни е вече в главата на Морган. Самият Морган пък ще трябва да се справя с новите си възможности и неопитността му ще води до множество комични ситуации. Като цяло се очаква последните серии да са леко сладникави, но всеки от героите ще има подобаващо изпращане и феновете ще почувстват завършек. На панела не липсваха и препратки към сандвичите Събуей, на които направиха реклама два пъти. Продуктовото позициониране в сериала явно не е било достатъчно на спонсорите от веригата заведения.

„Тера нова” и „Алкатраз”, двете нови големи надежди на Фокс се представиха на Comic Con. Присъстващите бяха изненадани с премиера на първата половина от пилотния епизод на „Тера нова”, но никакви снимки и изтичания на сцени в интернет не бяха допуснати. Присъстващите останаха очаровани от наистина добрите специални ефекти, но и разочаровани от леко дървената актьорска игра. Динозаврите ще са много важна част от сериала, както и мистерията, която обгръща и бъдещето, и миналото. Простолюдието ще може да гледа премиерата на сериала по Фокс на 26 Септември.
„Алкатраз” също представи пилотния си епизод на присъстващите, но нямаше време за много приказки. Малкото, което екипът успя да вмъкне в оставащите минути от времето им, беше че сериалът ще бъде донякъде подобен на „Изгубени”, но ще има свои собствени герои и мистерии, както и нов злодей за всеки епизод.

Друг нов сериал, който феновете на жанра очакват с нетърпение е „Awake“. В него автомобилна катастрофа създава две вселени за главния герой. В едната оцеляват той и жена му, а в другата той и сина му. Когато заспи в едната вселена, той се буди в другата. Коя е истинската и има ли изобщо такава е въпросът, който ще вълнува зрителите през сериала. Докато бъде официално зададен с премиерата на пилота по-късно тази година, феновете ще могат да поддържат интереса си с трейлъра и интервютата от конвенцията. NBC, които ще представят проекта, презентираха и другия си нов сериал за есента – „Грим“.

Awake леко напомня Чарли Джейд по основна идея, който не издържа повече от един сезон.

„Тайният кръг“ е поредният нов сериал, който се представи на конвенцията. За събитието от CW изпратиха трейлър, с който да заинтригуват евентуалните бъдещи фенове сред тийнейджърите от целевата група на проекта.

„Експериментът” също присъстваше на конвенцията. Екипът не представи нови клипове, но благодари на феновете за огромната им подкрепа, която им спечели четвърти сезон, а актьорите казаха, че да играят свои зли двойници в паралелната вселена е било много забавно.

Свой панел на конвенцията имаше и „Смъртоносна битка: Заветът”. Интернет сериалът може да няма особено богата история, но намира своята публика заради специалните ефекти, боевите сцени и лесния и безплатен достъп до него (ютюб). Най-добрите такива обаче са запазени за последния епизод, а продуцентите се надяват интересът на феновете да им позволи и още един сезон.

Comic Con приветства и друг интернет сериал в редиците си. Става дума за предстоящият H+, чийто трейлър беше показан на събитието.

Хит на конвенцията беше панелът на „Игра на тронове”. Емилия Кларк, Лена Хийди, Джейсън Момоа, Питър Динклейдж, както и самият Джордж Р. Р. Мартин отговаряха на редица въпроси за суперуспешния първи сезон на сериала. За съжаление, все още се подготвят снимките на втори сезон и конвенцията не показа нищо ново и конкретно на хилядите фенове, събрани в залата по време на презентацията. За да се спази все пак традицията да се показва видеоматериал на събраните фенове и журналисти, екипът показа кратко клипче, обясняващо историята досега. За сметка на това на панела бяха обявени нови герои, както и актьорите, които ще ги изиграят. Повече информация за тях – тук. Всъщност, цялата презентация на „Игра на тронове“ можете да гледате – тук.

Голяма бомба хвърли и небезизвестният сценарист и режисьор Майкъл Стражински. Той обяви, че неговата култова класика от 90-те години „Вавилон 5“ може да има нови серии, стига новата технология за разпространение на Warner Bros да проработи.

Възможно ли е космическата станция да оживее отново?

Съвместната продукция между САЩ и Великобритания „Торчууд” също се представи на конвенцията. Новият сезон започна бавно и доста несигурно, но презентацията в Сан Диего не разочарова феновете (за разлика от сериите досега). Джон Бароумен благодари на Starz за възможността да направят новия сезон, тъй като е имало вариант и „Торчууд” изобщо да не продължи след „Децата на Земята”. Ийв Майлс, Меки Файфър и Алекса Хейвънс също поздравиха феновете. За да има все пак и някаква новина, макар че сериалът тече в момента и няма какво толкова да очакваме, екипът пусна нов трейлър, специално за присъстващите фенове.

След тази намеса на Великобритания в Сан Диего е време да обърнем внимание и на двете Европейски продукции на конвенцията. Добра новина имаше например от екипа на „Мерлин”. Сериалът, който ще се завърне за четвърти сезон този Октомври, вече е получил поръчка за пета поредна партида от серии. Младият магьосник поддържа стабилен рейтинг във Великобритания, а е успешен и в чужбина.

Сред последните сериали с презентация на Comic Con беше великобританския хит „Доктор кой”. Актьори и сценаристи говориха пред феновете, за това, което предстои в сериала след голямото разкритие за самоличността на Ривър Сонг. На 28 Август Доктора, Ривър, Ейми и Рори ще убиват Хитлер, в 11-тия епизод ще се борят с минотавър в луксозен хотел, а ще се срещнат още с Ридаещи ангели, зла версия на Ривър и самураи. Разкритията и мистериите ще са съществена част от последните 6 епизода за сезона и засуканите сценарии ще продължат да вълнуват феновете.

На конвенцията в Сан Диего бяха представени още и много игри и филми. През четирите дни на Comic Con пък залата беше изпъстрена с фенове в разнообразни и атрактивни костюми.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
11 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
петя84

да, изгледах им панела – за половин час не казаха нищо особено. питах за сериалите, защото четох и на друго място, че пилотните на Буден, Алкатраз и другия на Джей Джей Ейбрамс (как ще е на бг – „Криминално интересен“?) са били излъчени на комик кон – предположих, че все някой е направил приемлив запис с камера, който може да се намери някъде… А като се замислих – струва ми се, че и пилотният на Необикновено семейство излезе в нета 3-4 месеца преди самият сериал.

Мира

Не, няма ги. А и да са изтекли някъде ще са снимани с телефон или нещо от този сорт. Наистина много новини имаше около сериалите. Само ме е яд, че Експеримента нищо не показаха.

Петя Ивайлова
петя84

между другото, тези пилотни епизоди (на Алкатраз,Буден, Имало едно време) може ли да се намерят някъде из нета (доколкото си спомням пилотният на Каприка излезе в интернет няколко месеца преди самият сериал)?

Доста, доста,… доста новости, което си е отново доста добра новина. Радвам се за Еврика и Хранилище 13, като за последното и за плановете им за разклонение, ми се струва, че тая няма да я бъде. Да създадат цяла история само с едно име, ми се вижда леко нереално.

Нед Ласков

Сигурно е вярно, но не може да се сравнява със Сезон 3 – „Децата на Земята“, тъй като „Денят на чудото“ е с два пъти повече епизода… А колкото до заспалото и моята първа реакция на 1-ви епизод беше такава – беден на събития и муден, но някак си ги оправдавам…

Петър Атанасов

Децата на земята как успяха да са с добро темпо, а тук нищо сериозно не е станало още. Рейтингите на сериала са спаднали много и това е напълно нормално предвид заспалото темпо на развитие. Изложиха се.

Нед Ласков

WOW! Докторът отново обещава да е зашеметяващ!!! Нямам търпение да свърши лятната пауза… А за Торчууд, не съм съгласен, че първите епизоди са разочаровали феновете – поне не мен. Сериала се развива съвсем нормално, като се има предвид, че 10-те епизода са свързани и разказват обща история. Може би феновете са очаквали нещо по-динамично, но в случая, когато един цял епизод играе ролята на въведение, завръзка, кулминация, развръзка, и епилог, това е много трудно да се направи…