cinema

Още за Blade Runner 2049, Kingsman 2, The Shape of Water, Thelma

Втората късометражка за света на Blade Runner между първия и втория филм е готова. Събрали сме и трейлъри за „Кингсмен: Златният кръг“, „Формата на водата“ и „Телма“.

Обикновено като се насъберат толкова трейлъри и реклами, гледаме да ги групираме по някакъв начин, преди да ви ги представим в общи статии, но тук буквално всичко ще е събрано от кол и въже. За да има за всекиго по нещо.

Започваме с най-важното, а именно Blade Runner 2049. Анализите сочат, че той вероятно ще бъде най-печелившата премиера на Дени Вилньоф, който миналата година вече пожъна сериозни успехи с „Първи контакт“. Едва ли ще стане блокбъстър, но пък ако е добър и критиците и първите зрители го харесат, те могат да убедят и масовата публика да ги последва. Режисьорът реши да ни вкара в шантавата вселена на филма отрано, като подготви три късометражни филма за събитията между първия и втория филм. Едната късометражка беше за злодея, който се бори да отмени забраната за репликанти, и вече я видяхме. Сега наред е втората – сюжетът в нея се развива 12 години по-късно и представя героя на Дейв Батиста. Blade Runner 2049 излиза на 8 октомври.

https://www.youtube.com/watch?v=8BX00aCo7MY

Продължаваме с другото важно – „Кингсмен: Златният кръг“. Макар и прекалено шантав на моменти, „Кингсмен: Тайните служби“ се оказа приятна изненада – както за зрителите, които не очакваха комедия от подобен тип в наглед по-традиционен шпионски филм, така и за продуцентите, които спечелиха повече пари от очакваното. Рекламите за продължението до момента, честно казано, не бяха особено впечатляващи, но най-новият трейлър е друго нещо. В него разбираме повече за Попи Адамс – злодея на втората част, чийто зъл план май е… да накара всички да танцуват до смърт? Самата Джулиан Мур изглежда точно толкова зла, колкото се очаква от подобна поредица, но по-нестандартното в трейлъра е форматът му. Такива трябваше да бъдат всички реклами, както на първия, така и на този филм – показват лудостта му гордо, вместо да я прикриват. Kingsman: The Golden Circle излиза още другия петък, на 22 септември.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Следващото ни предложение е по-нискобюджетно, но пък изглежда сърцато и е от Гийермо дел Торо. Във формата на водата ще имаме почти романтична история за глухонямата Елайза и… някакво земноводно същество, държано в плен от правителствена организация. Това се очертава като поредната съвременна приказка на дел Торо след „Лабиринтът на Пан“ и „Пурпурният връх“, като вече взе наградата Златен лъв от филмовия фестивал във Венеция. Премиерата в САЩ е на 8 декември – за българска още не знаем, но сме сигурни, че все някой разпространител ще вземе филма.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За финал ще ви покажем трейлър за „Телма“ – норвежката кандидатура за най-добър чуждоезичен филм на Оскарите. Не е много ясно какво точно се случва с Телма, но очевидно е свръхестествено. На какво се дължат припадъците й? Защо левитира в лабораторията? Как контролира птиците и предметите около себе си? Без съмнение, отговорите на тези въпроси ще са интересни, но същината на филма ще бъде нейната лична история и нестандартната й любов. Филмът вече тръгна по кината в Норвегия, ще има прожекции и в други страни, както и по фестивали. Можем само да се надяваме да го вземат от София Филм Фест или нещо подобно, за да го видим официално и у нас.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата