star wars 3044664

Подробности за Star Wars: Rebels

Следващият анимационен сериал по „Междузвездни войни“ ще запълни дупката между епизоди ІІІ и ІV.

Макар да има само 6 филма (или епизода), вселената на „Междузвездни войни“ е изключително богата откъм сюжети – безброй книги, комикси и игри, анимационен сериал, който наскоро беше спрян след преминаването на франчайза в ръцете на Дисни.

Телевизията на Мики Маус обаче няма да остави ефира без анимационни версии на междузвездните войни. Планира се нов анимационен сериал, който ще се казва „Междузвездни войни: Бунтовници“. Неговият сюжет ще се развива в периода между историите в епизоди ІІІ и ІV. Възможно е и да се излъчва в 3D формат.

Според официалното прессъобщение „Star Wars Rebels е екшън анимационен сериал, ситуиран между събитията в „Отмъщението на ситите“ и „Нова надежда“ – период от две десетилетия, никога досега непоказвани на екран. В тези времена Империята заздравява контрола си над галактиката и издирва последните живи джедаи, докато смели бунтовници подготвят въстание.“

Дейв Филони, бивш супервайзър в „Междузвездни войни: Войните на клонираните“ ще бъде изпълнителен продуцент заедно с Грег Уайзман и Саймън Кинбърг (който пък е бил консултант в екипа на Епизод ІІІ). Кинбърг ще напише сценария за едночасовия пилотен епизод, а освен него и сценарий за един от филмите-разклонения, които Дисни ще финансира.

clone wars keyart Star Wars Rebels Animated TV Series Coming to Disney XD in 2014

От една страна – добре е да има заместник на Star Wars: The Clone Wars, който изненада мнозина с добри сюжети и добре развити персонажи. От друга – това гарантира на 100%, че планираният от Джордж Лукас игрален сериал няма да бъде направен.

Според последните новини, анимацията разбираемо ще бъде насочена към по-младите зрители. Главните герои ще са тийнейджъри, а не опитни войни или джедаи. Нека не забравяме, че тийнейджърите са важни за сагата – Анакин Скайуокър в тийн-годините си беше главен герой на първите 3 епизода, а синът му, Люк – в последните 3. Епизод VІІ също ще започне с нови главни герои в същата възрастова група. „Войните на клонираните“ беше със същата насоченост първоначално, но постепенно се хареса и на по-големите фенове.

Хронологията на анимацията отваря и много възможности – герои от всички епизоди могат да гостуват. Хан Соло например е точно в тийнейджърските си години в периода след края на третия филм.

Сериалът вероятно ще направи премиерата си през 2014, а „Междузвездни войни: Епизод VІІ“ – през 2015 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата