wonder woman

Повече за жената чудо

Информация от разпространителите за Wonder Woman

Дойде моментът за Жената чудо отново да блесне в киното. Гал Гадот изпълнява главната роля в епичния приключенски екшън Wonder Woman на режисьора Пати Дженкинс („Чудовище“), който бележи първия самостоятелен игрален филм на супер героинята на DC.

Преди да стане Жената Чудо, тя e Диана, принцеса на Амазонките, отгледана на закътан райски остров и обучена да бъде непобедим воин. Но когато един американски пилот катастрофира на брега и разказва за голям конфликт, който бушува във външния свят, Диана напуска дома си, убедена, че може да спре заплахата. Биейки се наравно с мъжете във войната, която трябва да сложи край на всички конфликти, Диана ще открие истинските си сили… и истинската си съдба.

Към Гадот във филма се присъединяват актьорите Крис Пайн (поредицата „Стар Трек“), Робин Райт („Мъжете, които мразеха жените“), Дани Хюстън („Сблъсъкът на титаните“), Дейвид Тюлис (поредицата „Хари Потър“), Кони Нилсън („Гладиатор“), Елена Аная („Кожата, в която живея“ ), Ейвън Бремер („Т2 Трейнспотинг), Луси Дейвис („Шон от мъртвите“), Лиса Ловън Конгсли, Саид Тагмауи („Американска схема“).

Бутон за зареждане на YouTube видео

Пати Дженкинс е режисьор на филма, а сценарият е дело на Алън Хайнбърг по сюжет на Зак Снайдер, Алън Хайнберг и Джейсън Фучс, базиран на персонажи от DC. Жената Чудо е създадена от Уилям Мултън Марстън.

Продуценти на филма са Чарлз Роувън, Дебора Снайдер, Зак Снайдер и Ричард Съкъл, а изпълнителни продуценти са Стивън Джоунс, Джоф Джонс, Джон Бърг, Уесли Колър и Ребека Стоун Роувън.

Творческият екип на Джекиннс включва оператора Матю Дженсън („Хроника“, „Фантастична четворка“, сериала „Игра на тронове“ на HBO), номинираната за Оскар® художник на продукцията Алин Бонето („Амели“, „Най-дългият годеж“), носителя на Оскар® за най-добър монтаж Мартин Уолш („Чикаго“, „Джак Райън: Теория на хаоса“), носителката на Оскар® за най-добри костюми Линди Хемминг („Тъмният рицар“) и двукратния носител на Оскар® Бил Уестенхофер („Животът на Пи“, „Златният компас“). Музиката е на композитора Рупърт Грегсън-Уилямс („Възражения по съвест“, „Легендата за Тарзан“).

Богиня · Войн · Легенда

Сила, милосърдие, мъдрост и изящество: вдъхновяващи качества, присъщи на една от най-великите супергероини на всички времена, позната на света като Жената Чудо. Почитан и дълготраен архетип на DC и символ на силата и равенството вече повече от 75 години – как и кога е станала такава и защо благополучието на човечеството е толкова важно за нея?

Пътуването на героинята през погледа на режисьора Пати Дженкинс разказва дългоочакваната история за раждането на Диана, единственото дете на тайния остров Темискира, дарен на обитателите му от самия Зевс. Израстнала в света на Амазонките, Диана се готви да бъде боец през целия си живот. Но за да стане истински воин, тя ще трябва да пренесе куража на своите убеждения – и непознат досега арсенал – върху най-ожесточеното бойно поле, което светът някога е познавал.

Изображение с име: ww1

„Сегашният момент е изключително точен да се представи Жената Чудо на кино аудиторията“, казва Дженкинс. „Феновете отдавна чакат това, но вярвам, че и обикновените зрители са готови за филма. Супергероите са играли голяма роля в живота на много хора; всеки е преживял фантазията „Какво би било, ако и аз бях могъщ и велик, за да поема към вълнуващо пътешествие и да направя героични неща?“ Когато бях на седем години, за първи път прочетох Супермен, и това разтърси света ми, защото аз се чувствах като Супермен. Образът му улавяше точно това, в което вярвам и до днес: че у всеки човек има частица, която желае да промени света към по-добро. После дойде Жената Чудо. Гледах телевизионното шоу и тя беше всичко, което едно момиче можеше да иска да бъде: силно и мило, вълнуващо и стилно, могъщо и ефективно и също толкова свирепо като момчетата. Тя е опасен противник и в същото време подкрепя любовта, прошката и милосърдието в един сложен свят. За мен е огромна чест да направя филм за супер героиня, която символизира такива важни ценности.“

Сценаристът на филма, Алън Хайнбърг, е автор на комикса Жената чудо за DC през 2006 г. и 2007 г. и също се вълнува да бъде част от филма. Той заявява: „Жената Чудо е любимата ми супер героиня от времето когато бях първи клас и гледах „Супер приятели” по телевизията всяка събота сутрин в Тулса, Оклахома. Да участвам в процеса на оживяването на историята й на голям екран заедно с екипа на Пати Дженкинс и Джеф Джонс за мен е сбъдната мечта.“

Изображение с име: ww2

Подобно на режисьора, и звездата на „Жената чудо“ – Гал Гадот, казва: „Това, което ме привлече толкова много към тази героиня, е, че тя е толкова много различни неща и всички те живеят у нея по изключително красив начин. И понеже за първи път разказваме историята й във филма, с Пати поведохме много креативни разговори. Жената чудо е най-великият воин в света на комиксите, но в същото време може да бъде уязвима, чувствителна, уверена и объркана… всичко, наведнъж. Тя никога не прикрива интелекта или емоциите си.“

Продуцентът Зак Снайдер споделя: „У Жената чудо има чистота, която много харесвам. Тя няма травматични спомени, не търси отмъщение от някой, който я е наранил, не крие мрачно минало. Тя е имала идилично детство и е научена да цени живота. Тя може да бъде героиня, просто защото иска да направи онова, което е най-добро за света и хората. Според мен, това е наистина страхотно и мисля, че Пати и Гал откриват идеален начин да предадат това във филма.“

Изображение с име: ww3

Продуцентът Дебора Снайдер смята, че Дженкинс изцяло е успяла да предаде визията си за филма и несравнимата си страст към образа. „Вълнението на Пати я следваше през целия период на заснемане на филма“, спомня си съпругата на Зак Снайдер. „Тя погледна героинята и почувства голяма отговорност към нея и към целия екип. За нея беше важно да се увери, че е показала Жената чудо по възможно най-честния начин. Това е фигура, която се е появила преди нас и ще ни надживее, която се бори за свобода и справедливост и вярва в любовта. Мисля, че в това се крие нейната притегателна сила“.

„Всеки супергерой има своите силни страни“, обобщава Дженкинс, „а за мен най-великото у Жената чудо е това колко е добра, мила и любяща. И тези черти не само че не потискат силата й, а напротив – увеличават я!“

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата