Ouija-Origin-of-Evil-doris

Предстоящи ужасии

Трейлъри за Ouija: Origin of Evil, Lights Out, The 9th Life of Louis Drax и Morgan.

Дали защото жанрът се възроди в последно време, или просто защото е евтино, но с потенциал за много печалби, в последно време се навъдиха доста хорър филми. Няма изгледи скоро да спрат да излизат, а в тази статия ще ви покажем четири съвсем наскоро излезли трейлъра за новите предложения.

Започваме с Ouija: Origin of Evil. Предистория на филма Ouija от 2014 г., който не беше много добър, но пък направи куп пари, „Уиджа: Произходът на злото“ ще ни върне в 1965 г., когато духовете дават добър урок на фалшива врачка и двете й деца. Историята и героите явно нямат нищо общо с първия филм, освен титулярната дъска за призоваване на духове. Режисьор е Майк Фланаган („Окулус“), той е и сценарист заедно с Джеф Хауърд, а в главните роли са Елизабет Рийзър, Аналис Басо, Хенри Томас, Лулу Уилсън, Лин Шей и Дъг Джоунс, повечето от които може да сте виждали в други филми на ужасите. В САЩ излиза на 21 октомври, за България още не се знае.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Друг филм с изобилие от стряскащи моменти ще бъде Lights Out. В него главната героиня е Ребека, която е напуснала дома си и си въобразява, че е оставила детските си страхове в миналото. Докато е растяла, тя никога не е била сигурна кое е истина и кое не когато светлините угаснат. Сега обаче малкият й брат, Мартин, преживява същите необясними и ужасяващи случки, които преди време са застрашавали разума и здравето й. Плашещо същество с мистериозна връзка към майка им се е появило. Но този път Ребека е решена да разкрие истината, дори и животът им да е в опасност… когато угаснат светилните. В САЩ излиза на 22 юли, заедно със „Стар Трек: Отвъд“, но в нашите кина засега няма да се пробва.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Следващият хорър е примесен с малко криминална мистерия – малкият Луи Дракс е оцелял като по чудо след 8 разминавания на косъм със смъртта, а е само на 9 години. Точно на деветия му рожден ден той пада от висока скала в морето, изпада в клинична смърт за 2 часа, след което оживява, но в кома. Докато полицията разследва баща му (Арън Пол от „В обувките на Сатаната“), неврологът Алан Паскал (Джейми Дорнан от „50 нюанса сиво“) използва необичайни техники, за да проникне в съзнанието на детето и да разбере истината за събитията, които са го докарали до това състояние. Филмът е на небезисвестния Александър Ая, а сценарият е по едноименен роман – бестселър с предимно положителни ревюта, издаден у нас от „Бард“. В САЩ излиза на 2 септември.

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

За финал – нов трейлър на „Морган“, за който вече ви писахме, с Кейт Мара и режисьор Люк Скот, син на Ридли Скот. Служителка на корпорация е изпратена на отдалечена и секретна локация, за да изследва и оцени ужасяваща мистерия. Там тя научава за генномодифицирано момиче, което държи невероятен потенциал и неизмерима опасност. Морган е отгледана от програмирана ДНК, благодарение на която има бистър ум и нечовешки способности. Morgan също излиза в САЩ на 2 септември.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата