4 коментара
star wars 3044664

Star Wars вселената се разраства с главоломна скорост

Дисни обявиха, че ще правят цели 10 сериала по „Междузвездни войни“.

Вчера беше денят на инвеститора в Дисни – ден, когато компанията обявява своите планирани продукции за близките месеци и години и пуска много трейлъри. Вече покрихме изобилието от вести, свързани с филмите и сериалите на Марвел, сега е време да обърнем внимание на Лукасфилм и „Междузвездни войни“.

След като изядоха много критики за начина, по който подходиха с последната трилогия от основната сага, но пък първият игрален сериал в Star Wars вселената „Мандалорианецът“ стана тотален хит, на шефовете в Дисни им увряха главите, че малкият екран не бива да се подценява. Особено когато стрийминг платформата Disney+ навлиза на нови пазари и има потенциал да увеличи цената на абонамента си. У нас сайтът ще бъде достъпен от догодина (не е уточнена дата) и вероятно цената ще бъде 9 евро на месец или 90 евро на година. Заради тези обстоятелства, а и пандемията, за която още не се знае колко време ще държи кината празни, компанията на Мики Маус ще инвестира в цели 10 сериала от света на „Междузвездни войни“!

За част от тези сериали вече знаем:

  • „Мандалорианецът“ все още излъчва втория си сезон – днес излиза предпоследният му епизод, а последния го очакваме след седмица. Трети сезон ще дебютира на Коледа 2021 г.
  • Работи се по сериала за Оби-Уан Кеноби, в който Иън Макгрегър се завръща в култовата роля. Сега стана ясно, че и Хейдън Крисчънсън ще бъде отново Анакин Скайуокър, така както преди 20 години, когато излезе трилогията предистории с тях двамата. Сюжетът ще се развива 10 години след събитията от тази трилогия, тоест по средата на периода между епизод 3 и епизод 4. Сериалът ще бъде лимитиран – само 6 епизода, след което не се предвиждат повече сезони. В момента се търсят деца, които да изиграят малките Люк и Лея Скайуокър – сюжетът ще се развива основно на Татуин.
  • Скоро ще излезе и сериалът „Андор“, в който Диего Луна отново ще играе Касиан Андор от Rogue One. Този проект ще разкаже предисторията на бунтовническия шпионин. Новото при него е клипче между трейлър и видео зад кадър, в което виждаме как се подготвя сериалът. Премиерата му ще е през 2022 г.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Към тези сериали ще се добавят и две разклонения на The Mandalorian. Техните истории ще се развиват успоредно с тази на сериала-майка и от време на време ще се пресичат. Едното се казва „Рейнджъри на Новата Република“ и ще следва бивши бунтовници, които сега въдворяват мир в новата държава след падането на галактическата империя. За подобни персонажи вече се загатна в един от новите епизоди на Мандо. Второто разклонение ще се фокусира върху Ахсока и ще проследи нейните приключения – в ролята отново влиза Росарио Доусън.

Единият нов сериал е за Ландо Калрисиан. Той ще се казва просто „Ландо“ и главен сценарист ще бъде Джъстин Симиън („Скъпи бели хора“). Персонажът се появи за пръв път като управника на облачния град в „Империята отвръща на удара“. След това се завърна в „Завръщането на джедаите“ и „Възходът на Скайуокър“, като и в трите филма в ролята се превъплъти Били Дий Уилиямс. В разклонението „Соло: История от Междузвездни войни“ пък младата му версия беше изиграна от Доналд Гловър. Не е сигурно дали Гловър ще го играе отново и за сериала, но е много вероятно.

Друг нов сериал е озаглавен The Acolyte – на български може да се преведе като „Помощникът“. Проектът се описва като трилър-мистерия, който ще поведе зрителите в галактика от сенчести тайни и надигащи се тъмни сили в последните дни на Републиката. Главен сценарист е Лесли Хедланд, създал сериала „Руска кукла“.

Ще има и още анимационни сериали – „Лошата партида“ ще бъде разклонение на „Войните на клонираните“, а „Друидска история“ ще се фокусира върху емблематичните образи R2-D2 и C-3PO. Предвижда се и аниме-антология в 10 епизода, озаглавена Star Wars: Visions. От тях, трейлър имаме само за The Bad Batch – в него се набляга на зрелищния екшън. Лошата партида вече ни е позната от последния сезон на Clone Wars, така че тук знаем горе-долу какво да очакваме поне от главните герои, макар и още да не знаем нищо за сюжета.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Разбира се, това не значи, че филмите ще бъдат напълно зарязани. Наета е режисьорката на „Жената чудо“ Пати Дженкинс, за да направи филма Rogue Squadron – той ще разказва за пилотите на изтребителите X-Wing и ще излезе през декември 2023 г. Много далеч сме от повече подробности за него, но Дженкинс все пак е пуснала материал, който да ни даде някаква информация – в него тя снима себе си и разказва за мотивацията си да застане начело на този проект.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата