Трейлър и подробности за Resident Evil 6

Този път става дума за предстоящата игра, в която Леон Кенеди и Крис Редфийлд ще се завърнат за нова борба със зомби-тероризма.

Тези от вас, които не харесват филмите, защото са фенове на игрите с пуританско мислене, вероятно не са се развълнували особено от новината с трейлъра и спойлерите за новия филм с Мила Йовович. За тях обаче също има радостна вест – наближава излизането на играта Resident Evil 6!

В трейлъра виждаме завръщането не само към добрите стари зомбита в нощни градски условия, които направиха частите 2 и 3 любими на много хора, но и на познати герои. Играчът ще може да се превъплъти в Леон Кенеди или в Крис Редфийлд, като всеки от тях ще има своя собствена история.

Действието се развива 10 години след неприятната случка с превръщането на добрите граждани на Ракуун Сити в гладни за плът немъртви и взривяването на града. В САЩ биотерористична атака превръща президента в зомби пред очите на Леон. Той обединява силите си с Хелън Харпър, една от охранителките на главнокомандващия, за да разследва причините за случката.

Крис пък отива в Китай, където ще разследва източник на биотерористична атака. Сюжетните линии и на двамата ще се развиват едновременно. Ще има и трети главен герой, в чиято кожа ще влизат геймърите, но неговото име още не е обявено. Капком го е описал като „човека, на когото е предписано да спаси света“.

За разлика от четвъртата и петата част, където зомбитата отсъстваха, тук именно те ще са основните врагове. Ще има и нов бос – Джаво, който ще играе важна роля в сюжета на играта – вероятно гадът, който преследва новия герой в трейлъра. Да се надяваме, че ще бъде също толкова впечатляващ, колкото Немезис в третата част.

Resident Evil 6 ще излезе на 20 ноември за Xbox 360 и PlayStation 3. Компютърна версия също се подготвя, но датата за нейното излизане още не е известна.

Отделно от шестата част на култовата поредица (която на практика е девета), тази година ще излязат още две игри „Заразно зло“. Едното е мултиплейър заглавие за Xbox 360 и PlayStation 3, Resident Evil: Operation Raccoon City на 20 март, а другото е демо за платформата 3DS – Resident Evil: Revelation, което ще може да се сваля от притежателите й от 7 февруари.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Ами изтървал си, я виж първата голяма картинка на заглавната страница към коя статия води 🙂

drago

Пеше има и трейлър за Resident Evil Retribution…освен ако не е писаноз а него и аз съм изтървал