Трейлъри за The Martian, Scouts & Zombies, Yakuza Apocalypse

Вижте кадри от предстоящите заглавия „Марсианецът“, „Пътеводител на скаутите за зомби апокалипсиса“ и „Якудза апокалипсис“

Едва ли има смисъл да ви напомняме за наближаващата премиера на „Марсианецът“ на Ридли Скот, по романа на Анди Уиър. В него Мат Деймън се оказва изоставен на Марс и трябва да намери начин да преживее следващите минимум 4 години сам, докато Земята успее да организира спасителна мисия. Триумф на науката и чувството за хумор над враждебната червена планета и невъзможните шансове за оцеляване. Към филма вече има втори трейлър, в който историята на космонавта Марк Уотни е представена по-балансирано и по-надъхващо. „Марсианецът“ явно ще е от задължителните филми за годината.

 

Има един шанр, в който филммейкърите с амбиции, но без голям бюджет много обичат да се изявяват и това е смесицата между хорър и комедия. Към него спада филмът „Пътеводител на скаутите за зомби апокалипсиса“. Както заглавието подсказва, в него ще гледаме как скаути се изправят срещу зомбита, а трейлърът ни показва, че ще има и стриптийзьорки (вероятно вдъхновени от Zombie Strippers и Zombies vs. Strippers). Има изненадващо забавни майтапи (част от които са за 18+) и изобилие от сцени с трепане на зомбита, така че почитателите на жанра вероятно ще искат да му обърнат внимание:

 

За финал, ще уважим и феновете на същия жанр, които предпочитат азиатски продукции. Японската мафия вампирясва в „Якудза апокалипсис“, в който японците не изневеряват на вкуса си към странното и опитите да го превърнат в забавно. В безпощадния подземен свят на Якудза никой не е по-легендарен от шефа Камиура. Смята се, че той е недосегаем, но истината е, че е кръвосмучещ вампир! С последния си дъх Камиура ухапва Кагеяма, при което му предава вампирските си сили. Събуждайки се с новопридобити способности, Кагеяма решава да отмъсти за убийството на шефа си, независимо колко глави ще трябва да отсече по пътя си. Честно казано, трейлърът изглежда зле, но ревютата за филма са като цяло положителни, а и трябва от време на време да показваме уважение на почитателите на азиатското кино.

 

The Martian излиза на 2 октомври, а Scouts Guide to the Zombie Apocalypse и Yakuza Apocalypse вероятно няма да стигнат до България по официалните канали, но първият ще излезе по кината в САЩ на 30 октомври и на VOD 2 седмици по-късно, а последният ще получи по-широко разпространение на 9 октомври.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.