1 коментар
Sinbad-Crew-6

Синбад Мореплавателя оглавява нова фентъзи драма

Новият великобритански сериал „Синбад“ е описван като „епична среща на Доктор кой с Принца на Персия“.

Изображение с име: sinbad
Елиът Найт казва, че още от малък, когато си е играл на мечове с пръчки от градината, си е мечтал за подобна роля.

Великобританската телевизия Sky1, донесла ни телевизионните адаптации на три Тери Пратчетови романа, влезли в списъка на най-добрите минисериали, ще излъчи скоро първи сезон на „Синбад“. С 12-те си епизода сериалът обещава интересна модерна версия на старата история. Главната роля е поверена на дебютанта Елиът Найт, а сред останалите от актьорския състав се открояват Навийн Андрюс („Изгубени“) като неговият най-голям враг, Лорд Акбари, Орла Брейди („Експериментът“) като злата Тарън, Софи Окенедо („Доктор кой“) като Разия, Кралицата на водните крадци, и Тимъти Спол („Хари Потър“) като Аницетус, стареца от морето.

21-годишният Синбад е безрасъден, чаровен и прокълнат. Той бяга от родния си град Басра, тъй като проклятието, което носи заради извършено преди време убийство, води до смъртта на брат му. Така Синбад се озовава в морето, където попада в силна магическа буря. Младежът и моряците трябва да работят заедно и да се изправят срещу вътрешните си демони, надежди, любови и страхове, за да оцелеят. Ще успее ли Синбад да се отърве от проклятието или ще е обречен завинаги да носи смърт на тези, които обича?

„Сюжетът на Sinbad може да се развива преди векове, но историята за момче, което иска да бъде мъж надживява всякакви периоди“, казва Ан Менса, програмен директор в телевизията. „Героите никога не излизат от мода, а този има класическо пътуване, екшън, приключения и порастване. Доброто приключение винаги ти е забавно, без значение на колко си години или в кое десетилетие живееш“.

Още преди премиерата си на родна земя, сериалът е продаден в Канада и Франция. Първият епизод от „Синбад“ ще бъде излъчен по Sky1 на 8 юли. Дали това ще бъде следващият световен хит, дошъл от Обединеното кралство, или поредният телевизионен провал, предстои да видим. Трейлърът обаче изглежда интересен, макар и на пръв поглед да не личи, че сериалът е сниман със 17 милиона евро бюджет.

 

http://www.youtube.com/watch?v=s_H11CkII8o

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата