Marvels-Cloak-and-Dagger-Freeform-Logo

Повече за Наметалото и Камата

Трейлър и подробности за новия сериал на Freeform и Marvel.

Отдавна се говори за сериала Cloak and Dagger, който Freeform ще излъчат в началото на следващата година, но чак сега наистина имаме повече информация за него.

Cloak and Dagger в комиксите

Както може би знаете, Наметалото и Камата са персонажи от комикси на Марвел, които почти винаги работят в комбина. За първи път се появяват в Peter Parker: The Spectacular Spider-Man, където се харесват на феновете и стават често използвани персонажи, преди да получат свой собствен комикс. Наметалото е чернокож герой със способността да се „храни“ от светлината, за да става недосегаем и да телепортира себе си и други, пътувайки през Тъмното измерение. Камата пък, обратно, излъчва светлина и дори може да прави „ками“ от светлина. Двамата си пасват идеално, защото Наметалото се храни със заряда от светлина на Камата, която пък по този начин не се презарежда.

Трейлърът

Как точно ще се пренесат тези суперсили на малкия екран не е на 100% известно, но пък вече се знае какво можем да очакваме от сериала. Той официално ще бъде част от общата вселена (кадърът с Roxxon Corp в трейлъра долу е доказателство за това), но ще бъде насочен основно към тийн-аудиторията. Фокусът е върху драмата и юношеските проблеми на главните герои:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сцените вероятно са предимно от пилотната серия, което обяснява само лекия намек за суперсили. Идеята на сценариста Джо Покаски явно е била първо да направи персонажите по-близки до подрастващата аудитория, а след това да се грижи за феновете на комикса. Това, очаквано, не се харесва на масовата публика, но в крайна сметка никой не е казал, че именно тя ще бъде ухажвана. Любопитно е обаче, че на „Наметалото и Камата“ е даден бюджет от 42 милиона долара (за 10 епизода), което не е никак малко и не отстъпва на другите Марвелски сериали.

Сюжетът

Официалното резюме на сериала, пуснато от телевизията заедно с трейлъра гласи следното:

„Cloak and Dagger е сериал за порастването на двама обичани Марвелски персонажи – Танти Бауън и Тайрон Джонсън идват от много различни семейства, но и двамата пазят тайни, които не са споделили с никого.

Някога привилегировано младо момиче, Танди преживява унищожението на семейството й от ужасяваща буря – урагана Катрина. Сега е в края на тийнейджърските си години и неочакваната среща с момче, на име Тайрон предизвиква събитие, което ще промени живота й.

Младият Тайрон Джонсън не иска нищо друго, освен да докаже, че е безстрашен. Но когато всичко, на което държи, му бива отнето, той се научава да се страхува. Сега е по-възрастен и по-прикрит, изолиран от света. Но срещата с момиче, на име Танди, ще промени живота му завинаги.“

Изображение с име: Cloak_&_Dagger

Актьорите

Оливия Холт е в главната женска роля на Танди Бауън, Камата. Тя е само на 19, но вече е позната на зрителите на каналите на Дисни, тъй като редовно участва в техни сериали (ориентирани към малолетни). Има гимнастически умения, които предстои да демонстрира, както го прави в Kickin’ It на Disney XD. Също така е и певица. Обри Джоузеф играе Тай Джонсън, Наметалото. Досега е имал само гостуващи роли в сериали като Law and Order и The Night Of.

Участват също Андреа Рот и Глория Рубен като майките на персонажите. Първата игра Джанет Гавин в Rescue Me, а втората е позната от „Спешно отделение“ и Mr. Robot.

Сред поддържащите роли ще откриете още Майлс Мюсендсен (Bloodline) като бащата на Тайрон, Карл Лъндстед („Анатомията на Грей“), Джеймс Сейто („Животът на Пи“) и Джей Ди Евърмур („Живите мъртви“).

 

 

Freeform е дом още на New Warriors, Siren, Shadowhunters и Stitchers, като последният е наследство от времената, когато телевизията се казваше ABC Family. От ребрандирането насам каналът силно набляга на тийн-сериалите и значително увеличава продукцията. Дали ще стане достоен конкурент на CW – само времето ще покаже, но положените усилия със сигурност се забелязват.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата