handmaids tale

The Handmaid’s Tale – подновен за втори сезон

„Историята на слугинята“ ще продължи и догодина.

Изображение с име: the handmaids taleHulu прави все по-сериозни опити да бъде реален конкурент на Netflix в производството и стриймването на собствени сериали. Миналата година впечатли с „22 ноември 1963“, а тази – с „Историята на слугинята“. Адаптацията за малък екран на книгата от Маргарет Атууд, излязла през 1985 година, се оказа свежа и добре разказана от гледна точка на нашето време, поне в първите си епизоди. Това си личеше още преди те да излязат, но един въпрос оставаше мистерия – дали става дума за минисериал, който да се изчерпа с края на книгата, или за начало на дългосрочен проект. Вече имаме отговор на този въпрос с новината за подновяване – през 2018 година ще гледаме втори сезон на The Handmaid’s Tale.

С Елизабет Мос и Самира Уайли в главните роли, сериалът разказва за бъдеще, в което правителството на Съединените щати е изместено от тоталитарна теокрация, в която жените са обект на подчинение. Търсенето на независимост и индивидуалност отново се превръща във водеща борба за тях, но мъжете няма да се предадат лесно.

Според репортажа, „Историята на слугинята“ е събрала най-много зрители от който и да е друг сериал на Хулу. Критиците като цяло се изказват доста положително за него, а и гледанията не закъсняват, което дава увереност на Hulu, че ще има търсене и за втори сезон.

Крег Ъруич, директор в Хулу, казва, че „Реакциите по адрес на The Handmaid’s Tale през тази една седмица от премиерата насам бяха наистина невероятни. Беше чест за нас да работим с този екип за разработката на сериал, който резонира у зрителите в страната. Докато продължаваме да разширяваме каталога си със сериали, „Историята на слугинята“ е точно това завладяващо и провокативно повествование, което искаме да доставим на зрителите. Нямаме търпение да продължим изследването на тази вселена и визията на Маргарет с още един сезон по Hulu.“

Стискаме палци сериалът да продължи да бъде също толкова успешен и занапред! Засега търпеливо си чакаме сериите да излизат по една на седмица.

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата