arnold terminator

Терминаторът е жив!

Джеймс Камерън снима „Терминатор 6“.

След сравнително слабия „Терминатор 3: Бунтът на машините“, недотам успешния „Терминатор 4: Спасение“, откровения провал „Терминатор 5: Генезис“ и един сериал, който с мъка изкара два сезона, човек би си помислил, че Холивуд ще се откаже да се мъчи с тази поредица. Първите две части може да са класики, но всеки следващ опит да се продължи живота на франчайза е все по-голям провал (самата концепция също трудно се поддава на разтягане на локуми). Логично е бизнесът да остави Арнолд Шварценегер да се пенсионира, да съхрани Терминатори 1 и 2, да забрави следващите и да продължи напред с други филми и поредици.

Да, ама не.

Според последните новини, Джеймс Камерън ще прави нова трилогия от филми, като поне за първия ще се завърне и Арнолд Шварценегер в емблематичната си роля. Камерън обаче не възнамерява да режисира, а само да командва зад кулисите. На снимачната площадка ще дирижира Тим Милър, който вече придоби слава с „Дедпул“. Към екипа ще се присъедини и Дейвид Елисън, който беше подуцент на последния филм, „Терминатор 5: Генезис“. Снимките ще започнат през март догодина, но още не е известно какво точно планира Камерън за освежаване и съживяване на поредицата.

Изображение с име: arni term

За успокоение на притесняващите се, че на Арнолд не му отива на възрастта да играе неунищожим робот, Камерън е предвидил нова роля за него – този път мускулестият австриец ще се превъплъти в човека, който е послужил за основен модел на Т-800. „Сигурно сте се питали защо правят тези персонажи да изглеждат и звучат като Арнолд. Трябва да има причина“, казва Камерън в интервю. „Трябва да е имало човек, от когото да са взели ДНК, да са направили органичния външен слой и да са изградили формата на терминатора… това вероятно е било истински човек едно време. Сега, въпросът е, имал ли е този човек значение за Скайнет и защо са избрали него (Арнолд)? Или пък е имало цяла сюрия терминатори и този, който е бил моделиран по Арнолд, просто е бил най-близо до вратата на центъра за пътуване във времето, а останалите са изглеждали различно? Задавал съм си тези въпроси, но на това не е било отговорено, така че… очаквайте включване!“

Идеята не е нова – с нея вече са се заигравали, макар и на шега, в „Терминатор 3“. Там Шварценегер се появява като сержант Уилям Кенди, който е избран за физическа основа на Т-800. Персонажът обаче проговаря с чужд глас с дразнещ южняшки акцент. После обаче друг персонаж, озвучаван от Арнолд, заявява, че гласът на модела може да бъде поправен. Сцената не присъства във филма, тъй като е изтрита, но в последствие е включена към DVD-то.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Впрочем, Шварценегер е обявил, че работи и по нови части и римейкове на други негови едновремешни проекти. Така например, ще има филм „Тризнаци“, който ще е продължение на хита от 1988 – „Близнаци“ (където на батко Арни партнира Дани ДеВито). Все още се работи и по нов „Конан Варварина“, макар че последните новини за него бяха преди години, а филмът с Джейсън Момоа се провали.

Не ни остава друго, освен да стискаме палци за грандиозно завръщане – на това поне се надяват всички замесени. Колко е вероятно обаче, засега няма да коментираме.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата