1 коментар
Harry Potter

Хари Потър и Новия Трейлър

Трейлърът на последния филм за Хари Потър вече е в интернет и по всичко личи, че финалът ще бъде грандиозен.

Изображение с име: J. K. Rowling - Harry Potter and the Deadly Hallows Part 2Изминаха 10 изпълнени с емоции години за кохортата от фенове на Хари Потър. След като победиха хиляди в конкуренцията за ролите на Хари, Рон и Хърмаяни във филмовите адаптации на любимите на мнозина книги, Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт бяха изстреляни от училище право в светлината на прожекторите. Те си спечелиха милиони фенове и положителни критически отзиви благодарение на фантастичната поредица.

Докато минаваха годините, публиката по цял свят разви емоционална връзка с триото, запленена от историята и разчувствана от гледката как трите звезди растат пред очите им. За разлика от повечето фантастики, „Хари Потър“ успя да създаде интригуващ микс от фантастика и семейство – задоволяваше едновременно любителите на екшъна с разтърсващите си моменти и зрителите, търсещи повече плътност и дълбочина на героите. Комбинацията се оказа повече от печеливша що се отнася до популярност и брой фенове.

Наближавайки последния филм за Хари и неговите Хогуордски съученици, интересът към поредицата е в зенита си. Поддържан и от излизането на ДВД на „Даровете на смъртта: Първа част“ в западните страни, където наистина купуват дивидитата, интересът е в най-високата си точка и заради факта, че това е последният път, в който ще видим любимото трио на големия екран. За да поддържа очите насочени към себе си, Уорнър Брос започнаха да пускат снимки и трейлъри за финала. Ако се съди по наскоро излезлия официален такъв, финалът ще бъде грандиозен.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Филмът излиза по кината на 15 юли, включително и в България. Сред коментарите в интернет се четат и доста крайности, тип „Животът ми свършва на 15 юли“, което говори, че за голяма част от феновете това не е просто обикновена поредица. Трогната от факта, а и поблазнена от възможността да увеличи вече неприличните си богатства,  Джей Кей Роулинг, писателката, вдъхнала живот в Хари Потър, обмисля възможността да пише още книги. Младите актьори, превъплътили се в героите й на екрана, обаче не са ентусиазирани от идеята. Нито Даниел Радклиф, нито Ема Уотсън биха приели да се завърнат за още един филм. „Поредицата има своя великолепен край, който следващи филми просто биха развалили“ казват те. Притесненията на младите звезди са свързани и с това да не би да ги приемат като способни да играят единствено в поредицата, в която са и започнали. Нормално е, при положение, че вече са звезди, да не искат да остават на едно място, а 10 години посветени на една поредица са твърде много. Нито единият, нито другият, обаче имат повод за притеснения. Даниел Радклиф вече има ангажименти, които не са свързани с Хари Потър, а Ема Уотсън се развива успешно и отвъд Хърмаяни. Самата поредица пък е доста печеливша и не се знае дали по-висок хонорар за нов филм не би ги убедил, така че никога не бива да се казва никога. И все пак, наистина засега изглежда, че „Хари Потър: Даровете на смъртта: втора част“ ще бъде последният филм. Всяко нещо свършва рано или късно, но малко продукции имат възможността да свършат така, както искат, така, че да оставят задоволство и вечна следа в душите на многобройните си фенове. А аз лично нямам никакви съмнения, че финалът на „Хари Потър“ ще оправдае напълно всички очаквания към него.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата