3 коментара
Tomb Raider

Подробности за новия Tomb Raider

Анджелина Джоли няма да се завръща към старата си роля. Вместо това нова актриса ще се превъплъти в Лара Крофт на младини.

Номинираните за Оскар Марк Фъргюс и Хоук Отсби („Железния човек“) са приключили с работата си по сценария на новия Туум Рейдър. Идеята е снимките да започнат догодина, за да може филмът да е готов за кината през 2013 година. Така поне иска продуцентът Греъм Кинг, който подготвя рестартиране на филмовата поредица за Лара Крофт. Същият в момента е зает с „Мрачни сенки“ и „Z-та Световна война“. Ето какво е казал продуцентът пред Collider и Coming Soon:

Това е нещо различно за мен – да започна наново поредица, чието начало не съм продуцирал аз. Но има нещо в тази героиня и нейното начало, което си заслужава да се направи. Ще я срещнете преди да стане известната и боеспособна Лара Крофт. Филмът е по-скоро центриран върху персонажите, но все пак е едно много, много забавно приключение.

Новата адаптация ще включва множество интересни герои, но и много екшън и забавление. Не съм правил подобен филм, но наистина подхождам към рестарта на поредицата с желание и смятам, че има потенциал.

Изображение с име: Angelina Jolie Tomb Raider
Анджелина Джоли не сбърка, когато прие ролята на Лара Крофт за първите два филма, но със сигурност няма да участва в третия.

И двата предишни филма с Анджелина Джоли бяха оглавени от режисьори (Саймън Уест и Жан де Бонт), които са се специализирали в безмозъчни екшъни. Този обаче ще възприеме опита на „Батман: Началото“ и „Казино Роял“, които изследват миналото на главните си герои в по-реалистични сюжети. Още повече, макар и сравнително успешни във финансово отношение, предишните две части се посрещнаха от фенове и критици със смесени чувства. Амбицията на сценаристите за този филм е Лара Крофт да бъде представена като героиня, „достойна да заеме място на пиедестала на култовите филмови героини, редом с Елън Рипли и Сара Конър“.

Най-новата игра от поредицата подходи към сюжета си по същия начин и се прие доста добре. В нея Лара е още на 21 години и се отправя на първото си търсене на скрити артефакти. Действието се развива след дипломирането й от Академията, а прикючението я отвежда на остров, близо до Япония.

За кастинг още е рано да се говори, но Оливия Уайлд изглежда най-вероятната нова Лара Крофт. Тя вече се е доказала като способна за такава роля с участията си в „Трон: Заветът“ и „Каубои и извънземни“. Разбира се, това са само непотвърдени слухове.

Игрите Tomb Raider водят началото си от 1996 година, а Лара Крофт се превръща в една от основните икони на гейм-индустрията. Сексапилът, който са й придали разработчците, й отреди второ място в нашата класация за най-секси компютърни мацки във фантастиката.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата