ff15-str

Shadow of the Tomb Raider и Final Fantasy XV ще се пресекат

Лара Крофт и Лунафрея ще имат общо приключение?

Два гиганта на гейминг индустрията ще се сблъскат в епичен кросоувър между Shadow of the Tomb Raider и Final Fantasy XV. И двата франчайза са в отлична форма в момента – рестарта на Tomb Raider през 2013 върна Лара Крофт в центъра на геймърското внимание, като предстоящата Shadow of the Tomb Raider се очаква да завърши историята на героинята в сегашната й версия. Final Fantasy XV пък излезе през 2016 година, но продължава да пуска DLC-та и допълнителни материали.

Може да изглежда странно двете да се пресекат, тъй като вселените им са доста различни, но разработчиците от Square Enix са запалени по идеята. Те обявиха плана си на конвенцията PAX East, макар че детайли не са разкривани – подробностите се запазват за по-късен етап.

На Final Fantasy XV това няма да й е съвсем за пръв път – преди време в света на играта беше организиран фестивал на асасините като маркетингов трик за Assassin’s Creed: Origins, добавяла е и скинове от Half-Life и Sims 4. Тук обаче определено можем да очакваме нещо по-голямо.

Колкото до Shadow of the Tomb Raider – към края на април ще знаем повече за нея, но към момента нямаме много информация извън тийзъра. Премиерата на играта ще е през септември, така че Square Enix имат достатъчно време да уточнят детайлите.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата