1 коментар
kinopoisk.ru

Дядо Коледа и Великденското зайче ще спасяват света

Dreamworks пуска нова анимация с комедийно-епичен привкус.

Напоследък анимациите станаха доста модерни – и нищо чудно. След като филми от ранга на „Уол-и“ (един от най-симпатичните роботи в жанра) и „Търсенето на Немо“ проправиха път за тази индустрия и показаха, че е печеливша, анимациите ще стават все повече. Те са сравнително евтини, подходящи за всички възрасти (което означава повече продадени билети) и позволяват свобода на въображението, неограничено от бюджетни рестрикции.

Филмчето, за което днес ще ви покажем трейлър, е Rise of the Guardians / Чудната петорка. В него, любими герои от детството ще се съберат, за да спасят света от злия дух Катран. Дядо Коледа, Великденското зайче, Пясъчко, Феята на зъбчетата и Джак Фрост ще обединята силите си, за да победят злото в името на децата по света.

Макар да изглежда леко малоумна, анимацията всъщност има доста епични и визуално добре изпипани сцени.

http://www.youtube.com/watch?v=vWs0qulZ00I

Героите са взети от книгите за деца на Уилям Джойс, като същият е и един от сценаристите. Другият е Дейвид Линдзи-Абайр, чиято работа ще видим и догодина с полу-предисторията към литературната творба „Оз – великият и силният“. „Чудната петорка“ определено предлага свеж поглед върху приказните герои, а озвучителите също заслужават да им се обърне внимание – Алек Болдуин („Авиаторът“, „Пърл Харбър“, „Сянката“) е гласът зад Дядо Коледа, Хю Джакман („Върколак“, „Х-мен“) – зайчето, Крис Пайн („Стар Трек“) – Джак Фрост, Джъд Лоу („Шерлок Холмс“, „Враг пред портите“) – Катран и Айла Фишър („Ранго“) – Феята. Продуценти пък са Майкъл Бей, Том Ханкс, Гилермо дел Торо и Скот Рудин.

Филмът пристига у нас на 30 ноември.

Изображение с име: rise of the guardians

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата