1 коментар
TNT Falling Skies Season 2 Gallery

TNT прави сериал по „Библиотекарите“

ТВ-трилогията The Librarians ще се разрасне с цял сериал.

librarian__140221032708-275x378Американската телевизия TNT, които се определят като царете на драмата, ще прави нов фантастичен сериал. Потвърдена е поръчката на 10 епизода за The Librarians – продължение на трите филма The Librarian, които телевизията направи през 2004, 2006 и 2008 година.

Филмите са определяни като приключенията на Индиана Джоунс в по-малък мащаб или „Хранилище 13“ в малко по-сериозна форма. Библиотекарите търсят легендарни предмети, криещи в себе си неподозирани сили.

Ноа Уайли, Джейн Къртин и Боб Нюарт от филмите ще се завърнат в ролите си, макар че най-вероятно няма да бъдат главни герои, а само епизодични (Ноа Уайли все още е зает с „Падащи небеса“, които не смятат да свършват скоро). Нови попълнения ще бъде Ребека Ромин (порасналата Мистик от „Х-мен“), Крисчън Кейн (Линдзи от „Ейнджъл“), Линди Буут (червенокосата Нощна кучка от Kick-Ass 2), Джон Ким (от „Съседите“), Джон Ларокет (Найджъл Вон, създателят на андроидите в „Почти човек“) и Мат Фрюър (лошия д-р Лийки от Orphan Black).

„Филмите „Библиотекарите“ бяха огромен успех за TNT и сме въодушевени от възможността да изградим сериал по този невероятен свят, създаден от Дийн Девлин“, казва президентът собствена продукция на телевизията. „Особено сме развълнувани от прекрасния актьорски състав зад проекта и сме им благодарни, че ще ни помогнат да продължим експанзията на TNT в екшън-приключенския жанр.“

Библиотекарите са древна организация, пазеща света от скритата магическа реалност около нас. Групата разкрива невъзможни мистерии, бори се със свръхестествени заплахи и събира силни артефакти из целия свят. Само човек със специални умения може да бъде отговорен за събирането и съхраняването на тези предмети, а най-вече, за грижата да не попаднат в погрешните ръце.

През последните 10 години Флин Карсен (Уайли) е бил Библиотекарят. Преди да поеме работата, той е бил зубър с 22 академични титли и никакви социални умения. Като Библиотекар обаче той може да използва обширните си познания, за да спасява света. През последното десетилетие се е превърнал от книжен червей в един от най-големите незнайни герои на този свят.

Колкото и да е добър в работата си обаче, Флин осъзнава, че отговорностите са повече, отколкото един човек може да понесе. За да му намери помощ, Библиотеката наема различни специалисти от целия свят: Ийв Беърд (Ромин), агент от отдел за борба срещу тероризма, натоварена със задачата да пази Библиотекарите; Джейк Стоун (Кейн) – работник от нефтена платформа с коефициент на интелигентност от 190 и специалист по история на изкуството; Касандра (Буут) – шантава девойка, изпитваща халюцинации, свързани с паметта й; и Езекийл Джоунс (Ким), международно издирван хакер и специалист по нови технологии. Надзорник на новия екип е консервативния Дженкинс (Ларокет), експерт по древна история, работил за Библиотеката повече, отколкото някой може да си спомни. Заедно те ще се изправят срещу редица противници, сред които и мистериозния и безсмъртен лидер на древна секта Дилакю (Фрюър).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата