4 коментара
star trek strange new worlds

Пайк и Спок са главните герои на новото Star Trek разклонение

Star Trek: Strange New Worlds ще разкаже за приключенията на Пайк и Спок, които се развиват 10 години преди оригиналния сериал.

Феновете на оригиналния „Стар Трек“ (а и не само те) останаха много доволни от втори сезон на „Стар Трек: Дискавъри“. В опит да привлече повече от старите фенове на своя страна, втори сезон се превърна в един голям поклон към сериала от 60-те години, дал началото на цялата епична сага с безброй разклонения. Изненадващо, Ансън Маунт и Итън Пек влязоха успешно в ролите на култовите образи на капитан Пайк и вулканеца Спок, като показаха много добра химия помежду си. Тя вдъхнови феновете да поискат разклонение с тях двамата, което да послужи като продължение на втори сезон на „Дискавъри“, но и предистория на стария „Стар Трек“. И ето, че сега желанието им се сбъдва!

CBS All Access официално обявиха, че е поръчан сезон на Star Trek: Strange New Worlds. В него, освен Ансън Маунт и Итън Пек, в ролята си ще се завърне и Ребека Ромин като Номер 1. За който е забравил – Пайк е предшественикът на Кърк, капитанстващ емблематичния кораб Ентърпрайз, Спок си е Спок, но като по-млад, а Номер 1 беше героиня, която се появи в пилотния епизод на „Стар Трек“ от 1965 г., но не продължи след това. Тримата персонажи си партнираха с екипажа на Дискавъри за около година, като Пайк стана временно капитан и на този кораб.

„Феновете се влюбиха в Ансън Маунт, Ребека Ромин и Итън Пек в ролите на емблематичните персонажи, когато ги представихме в последния сезон на Star Trek: Discovery“, казва Джули Макнамара, ръководител на продукцията на онлайн платформата CBS All Access. „Новият сериал ще е перфектна добавка към франчайза, ще донесе нова перспектива и нови приключения на Стар Трек“. Какво казват актьорите пък, можете да чуете сами в промоционалното клипче по повод обявяването на новината:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Заглавието, разбира се, е взето от интрото на оригиналния сериал, запазено и за „Следващото поколение“ – мисията на Ентърпрайз е да изследва странни нови светове. Главен сценарист ще бъде Акива Голдсман. Според концепцията, „Странни нови светове“ ще бъде по-епизодичен от „Дискавъри“ и „Пикард“ и ще се завърне към оптимизма и ценностите на старите сериали. Идеята е да се умилостивят тези фенове, които не останаха доволни от сериализирането и по мрачните настроения в новите разклонения, които може да са модерни, но не влизат много в духа на франчайза.

„Странни нови светове“ ще бъде поредното разклонение в разработка, като списъкът с такива става доста дълъг. Все още чакаме трети сезон на „Дискавъри“, знаем и че ще има втори на „Пикард“. Short Treks са кратки антологични епизодчета във вселената на „Стар Трек“, от които могат да излизат нови по всяко време. Работи се по нови сериали – анимационния Lower Decks и разклонението с Мишел Йо, което да се фокусира върху Отдел 31. Ще видим кой кога ще излезе, но е чудесно, че CBS All Access ни залива със съдържание, дори и да не сме безкритични към него.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата