24-freak-show-ahs

Информация за American Horror Story: Freak Show

Кой ще играе в новия сезон, каква ще бъде основната тема и какво да очакваме от двуглавата Сара Полсън?

American Horror Story се утвърди като един от най-шантавите сериали през последните години. Нестандартните сценарии и режисура превърнаха сериала в култов хит, чиято популярност расте от година на година, макар и феновете да се разделят на яростно враждуващи лагери относно кой сезон е най-добър. Зад гърба си хорър антологията има къща с убийства, лудница и вещерско сборище. През следващата си година, която като ранна концепция сякаш събира най-много предварителен интерес, сериалът ще се пренесе в цирка.

Да, асоциациите с палячовци-убийци, брадати жени и всякакви зли изроди вероятно ще се оправдаят и ще присъстват в четвърти сезон – не е известно сериалът да е пропускал водещи клишета в жанра досега. Въпросът е дали сценарият ще продължи да ги извърта и оплита по оригинални и нестандартни начини или появилите се миналия сезон критики за твърде много и твърде недовършени сюжетни линии ще се затвърдят и тази година. Силно се надявам да е първото, защото „Американска история на ужасите“ (или по официален превод „Зловеща семейна история“) ми е от любимите сериали. Засега изказването на Раян Мърфи, че този сезон ще бъде по-скоро мрачен, като Asylum, макар че ще има и комедийни елементи, като в Coven, ме устройва напълно.

paulson ahs4Както вече знаем, гранд-дамата на този сериал, Джесика Ланг ще изиграе последната си роля тази година. След края на четвърти сезон Ланг ще излезе в пенсия и засега не планира да се връща към актьорската професия. Макар някои фенове да смятат ролята й на вещица за застой в кариерата, мнозина очакват последната й роля да бъде наистина запомняща се. Героинята е дефинирана като немска имигрантка в САЩ, която ръководи един от последните циркове с изроди в страната. Действието ще се развива през 1950 г., а Ланг усилено е тренирала немски акцент.

Ново попълнение към актьорския състав е Майкъл Чиклис („Необикновено семейство“). Той ще бъде баща на Еван Питърс и бивш съпруг на Кати Бейтс.

В състава ще се завърнат и много от ключовите за предишните сезони актьори – Анджела Басет, Кати Бейтс, Франсис Конрой, Еван Питърс, Денис О`Хеър и Ема Робъртс. Сара Полсън отново ще е с голяма роля, като тя дори туитна подсказка за героинята си, или по-точно, двете си героини (снимката отстрани). Самата снимка е фотошоп от втори сезон, но вече създава доста тълкувания и спекулации. Дали „изродът“ на Полсън ще бъде двуглава жена? Или говорим за шизофреничка с раздвоена самоличност? Близначки с телепатична връзка? Сиамски близначки? Всичко това наведнъж? Щом говорим за American Horror Story можем само да сме сигурни, че въпросните Бет и Дот ще изядат доста брутални обиди от немкинята на Джесика Ланг.

Новият сезон вероятно ще започне през октомври, а дотогава ще тръпнем в очакване за повече новини и подробности. Най-вероятно крайният резултат отново ще ни изненада, така че едва ли има смисъл да гадаем прекалено. Сигурно ще има и врачка някъде из цирка, така че да оставим това на нея.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата